Sadece İSU´dan Gebze´ye 50 milyon YTL

Başkan Karaosmanoğlu, “Gebze´nin önemi ve ihtiyaçları büyük” dedi.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze`de bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Bu kez Bağdat Caddesi üzerindeki Üçel Lezzet

Başkan Karaosmanoğlu, “Gebze´nin önemi ve ihtiyaçları büyük” dedi.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze´de bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Bu kez Bağdat Caddesi üzerindeki Üçel Lezzet Salonunda mahalle sakinleri ve esnafla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, Gebze´ye her açıdan büyük önem verdiklerini, gerçekleştirdikleri yatırımlarla da bunu gösterdiklerini söyledi.



“BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Bilgilendirme toplantısına Başkan Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Gebze Belediye Başkan Vekili Zinnur Büyükgöz, Dilovası Belediye Başkanı Musa Karaman, Gebze Emniyet Müdürü Ali Şahinli, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Telekom İl Müdürü İrfan Yıldız, Palgaz, SEDAŞ, AYKOME ve Fen İşleri yetkilileri, Büyükşehir üst düzey yöneticileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda esnaf katıldı. Toplantıda ilçede gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Karaosmanoğlu, Gebze´ye büyük önem verdiklerini tekrarladı.



EŞ GÜDÜMLÜ ÇALIŞMA
İSU´nun, 77 milyon YTL olan bütçesinden 50 milyon YTL´yi Gebze´ye ayırdığını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu, Gebze´ye verdiğimiz önemin önemli bir göstergesidir. Büyükşehir ve diğer kurumlarımızın yatırımlarını saymıyorum” dedi. Karaosmanoğlu çalışmalarda alt yapıya ağırlık verdiklerini, tüm alt yapı kurumlarının eş güdümlü olarak çalıştığını, bu sayesinde caddelerin tüm alt yapı eksiklerinin aynı anda giderildiğini söyledi.



MÜKAFATINI ALACAKSINIZ”
Nüfusu 500 bini çoktan geçen Gebze´de dere ıslah çalışmaları ile ana caddelerde alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Karaosmanoğlu, “Başlatılan işler nedeniyle vatandaşlarımızla cadde üzerindeki esnafların mağdur olduklarını biliyoruz. Onlardan anlayış bekliyoruz. Bu sıkıntıların mükâfatını, üst yapı çalışmaları noktalandıktan sonra fazlasıyla alacaklar” ifadesini kullandı.

“GÖZ BOYAMAK İÇİN DEĞİL”
Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “2007 yılında tüm derelerin ıslahı bitecek. 2008 yılında Gebze´nin alt yapısındaki sorunları yüzde 80 oranında bitirmeyi hedefliyoruz. Alt yapı biten bölgelerde üst yapı çalışmalarına geçilecek. Bizler göz boyamak için burada değiliz. Zaten göz boyamak isteyen alt yapıyla uğraşmaz. Biz gelecek nesillere planlı, programlı bir kent bırakmanın derdindeyiz.”



ÇARPIK YAPILAŞMA UYARISI
İlçenin artık çarpık yapılaşmaya tahammül edemediğini, bu konuda vatandaşların da üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ben kaçak ve ruhsatsız işyeri açılışına katılmıyorum. Muhtarlarımızdan özellikle ricada bulunuyorum, bu konuda vatandaşları da uyarsınlar. Zaten hükümetimiz bu konuda çıkardığı yasayla hapis yolu öngörüyor” dedi.
Muhtar ve vatandaşların sorularına da yanıt veren Karaosmanoğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte İSU tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram´dan bilgi aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!