Rogar kapakları renkleniyor

Alt yapısı tamamlanan yerlerde plastik ve renkli kapaklar kullanılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapısını baştan sona yenilediği caddelerde renkli kompozit ızgara (rogar kapağı) sistemini uygulayacak. Böylece hem hırsızlık olaylarının önüne geçilecek, hem de kapağın altında hangi hattın bulunduğu renginden anlaşılabilecek.

DAYANIKLI, KIRILMAZ

Bilindiği gibi mevcut demir ızgaralar, dökme demirden yapılması nedeniyle sık sık hırsızlık vakalarına maruz kalıyor, çalınıyor. “Kompozit” olarak nitelendirilen ve plastik ağırlıklı malzemeden üretilen yeni kapaklar ise çalınsa da bir işe yaramıyor. Aynı zamanda dökme malzeme gibi kırılma riski bulunmuyor, uzun yıllar dayanıyor.

TURUNCU, YEŞİL, GRİ VE KIRMIZI

Rogar kapaklarının renklendirilmesi ise dünya standartlarında bir uygulama. Her rengin bir hattı temsil ettiği bu uygulamada, telefon hatları için açık turuncu, kanalizasyon için yeşil, yağmur suyu için gri ve beyaz, elektrik hatları için de kırmızı renkli kapak kullanılıyor. Renkli kapaklar sayesinde müdahale edilecek hatta daha kısa sürede ulaşılıyor.

535 KAPAK ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi`nin ortak kazı ve program çalışmalarını yürüttüğü caddelerde kullanılacak olan kapakların alımı için, Encümen Salonu`nda ihale yapıldı. İhaleye katılan tek firma olan Kompozit Kimya, 100 bin 45 YTL`lik teklif verdi. İhale sonucu teklif dosyası incelendikten sonra açıklanacak. Telekom için 210 adet turuncu, kanalizasyon için 115 adet yeşil ve yağmur suyu için de 210 adet gri olmak üzere toplamda 535 adet kapak satın alınacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!