Ramazan etkinliklerinde nostalji rüzgarı

Büyükşehir, Kocaelililere eski Ramazanların keyfini yaşatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği ve tüm ilçelere yaydığı Ramazan etkinlikleri “Nerede o eski Ramazanlar” söylemini adeta unutturdu. Kavuklusu, Pişekarı ve birbirinden eğlenceli tiplemeleriyle geleneksel Türk Tiyatrosu´nun yanı sıra türküler, ilahiler ve sohbetlerle geçmiş zaman Ramazanları yaşatılmaya çalışılıyor.

NOSTALJİK ATMOSFER
Ramazan´ın ikinci gecesi de yine vatandaşlara nostaljik bir atmosfer yaşattı. İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Korosu´nun muhteşem konserinin yanı sıra yine İzmit Halk Eğitim Sahnesi´nde prömiyer yapan “Ramazan Eğlenceleri” adlı oyun da büyük ilgi gördü.

KAVUKLU VE PİŞEKAR
Halk Eğitim Salonu´ndaki Ramazan Eğlencesi adlı oyun seyirci karşısındaki ilk sınavını dün akşam verdi. Geleneksel Türk Tiyatrosunun yapı taşlarından olan ortaoyunu Kavuklu ve  Pişekar´ı ile eski Ramazanların tadını hatırlattı. Canlı müzik ile daha da renklendirilen oyun, kaybolmaya yüz tutan bir geleneğin Halk Eğitim Sahnesi´nden yeniden hayat bulmasını sağladı.

SDKM´DE İLAHİLER
Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde ise Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Korusu izleyenlere muhteşem bir konser verdi. İlahiler eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisi ise izleyenleri büyüledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!