Ramazan Çadırı´nda etkinlikler başladı

İftardan sonra çocuk, teravihten sonra İl Müftülüğü´nün programı gerçekleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ilk güne yetiştirilemeyen Doğu Kışla`daki Ramazan çadırı, dün kuruldu. Devasa görüntüsüyle herkesin büyük ilgisini çeken çadırda, yine yaklaşık 2 bin kişi iftar yaptı, vatandaşlar yayla çorbası, etli kuru fasulye, pilav ve ayrandan oluşan iftar mönüsüne hep birlikte kaşık salladı.

ÖĞRENCİLER DE VAR
Her kesimden Kocaelilinin katıldığı iftarda çeşitli illerden Kocaeli`ne gelen üniversite öğrencileri de yer aldı. Öğrenciler, Kocaeli`nin bir üniversite kenti olduğunu söyleyerek, “Okuldan geç çıktığımız için evde iftara hazırlık yapamıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin iftar programı biz öğrenciler için mükemmel” dedi.

DİLOŞ ABLA EĞLENDİRDİ
İftar sonrasında ise Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin ilki start aldı. Diloş Abla Çocuk Tiyatrosu çadıra gelen miniklere yönelik muhteşem bir oyun sergiledi. İnteraktif olarak gerçekleştirilen oyunda çocuklar palyaçolarla birlikte doyasıya eğlendi. Bu programın hemen ardından ise ilimizdeki din görevlileri, Camiler Haftası nedeniyle Kuran`ı Kerim, mevlit ve ilahiler okudu.

MÜFTÜ YARDIMCILARINDAN SOHBET
Etkinlikte müftü yardımcıları Bayram Erdoğan ve Nedim Özkal, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı. Müftü yardımcısı Erdoğan, inancın yaşanmasında din görevlilerinin ve ibadethanelerin önemine değinerek “Camiler Hak ile halk arasında kurulmuş bir köprüdür” dedi. Müftü yardımcısı Özkal ise din görevlilerinin öneminden bahsederek, “Bu kutsal görev baş imam Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam ve halifelerle birlikte günümüze kadar geldi. Ülkemizin işgal yıllarında her komutanın yanında bir imam bulunmuştur. Kahramanmaraş`ta Sütçü İmam`ın işgal kuvvetlerini ülkemizden kovmamızdaki katkısını Türk milleti olarak hepimiz biliriz” şeklinde konuştu.

 

HİKMET KUTLU`YA PLAKET
Müftülük program sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Peygamberimi Öğreniyorum” adlı kitapçığı programa katılanlara dağıttı. İl Müftüsü Hikmet Kutlu çadırda bulunanlara mevlit duası yaptırırken, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu Ramazan etkinliklerine katkılarından dolayı Kutlu`ya plaket ve çiçek takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!