Ramazan Çadırı halkın uğrak yeri

7´den 77´ye herkes var. Alış veriş, sohbet, eğlence dev çadırda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında bu yıl Doğu Kışla`da kurulan dev çadır, adeta Kocaeli halkının uğrak yeri olmaya başladı. Ramazan ayının 9. günü geride kalırken, halkın çadıra ve etkinliklere olan ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor.

 

İZAYDAŞ`TAN YEŞİL SİYAH TOP
Ramazan ayı dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan dev çadırda, iftar vakti gelmeden büyük kuyruklar oluşmaya başlıyor. Yaşlısından gencine, öğrencisinden işçisine, bayanından erkeğine birçok kişi orucunu burada açıyor. Ramazan ayının 9. gününe girildiği perşembe akşamı da dev çadır aynı görüntülere sahne oldu. İftar topunun patlamasıyla birlikte büyük bir sessizliğin hakim olduğu dev çadır, yemeklerin yenmesinden kısa bir süre sonra çocuk sesleriyle çınlamaya başladı. Gerek lunapark, gerek alışveriş noktaları, gerekse de Büyükşehir Belediyesi`nin stantları ziyaretçilerin akınına uğradı. Özellikle İZAYDAŞ fabrikasının, kullanılmış 10 pile karşılık, yeşil siyah renkli top dağıtması, çocukların ellerinde pillerle İZAYDAŞ standına hücum etmesine neden oldu.

SALTO TRAMBOLİN
Ramazan Çadırı`nda en çok ilgi gören yerlerden biri de Salto Trambolin. İnsanların bellerine demirli halkalarla iplerin bağlanmasının ardından, yumuşak bir zemin üzerinden yükseğe zıplamanın zevkini yaşayan Kocaelililer, bu aletlerin başında kuyruk oluşturuyor. Çadırda gençlerin en çok ilgi gösterdiklerin yerlerden bir başkası da, The Boxing aleti. Bu alete yumruk vurarak güçlerini deneyen gençlerin etrafında büyük bir kalabalık oluşturulması da, buraya ağır siklet boks şampiyonasının yapıldığı ringlerin havasını veriyor.

TANSİYON ÖLÇÜMÜ HİZMETİ
Ramazan Çadırı`nı ziyaret eden aileler ise, hediyelik eşyalara bakarak sevdikleri ve kendileri için hediyeler alıyor. Çadırın konukları ayrıca, İzmit`in meşhur çınar ağacının ve saat kulesinin olduğu çay bahçesinde çaylarını yudumlayarak yorgunluk atıyor. Tansiyonun merak eden kişiler ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan sağlık merkezinde tansiyonu ölçtürmeyi de ihmal etmiyor.

RAŞİT KÜÇÜK`TEN KONFERANS
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, dev çadırın yanı sıra İzmit Halk Eğitim Merkezi`nde de Ramazan ayına özgü kültürel faaliyetlerini devam ettiriyor. Halk Eğitim`de önceki akşam Prof. Dr. Raşit Küçük “Sünnetin Hayatımızdaki Yeri” konulu bir konferans verdi. İslam`ın şartlarının Kuran`ı Kerim`de yazdığını, fakat nasıl uygulanması gerektiğinin belirtilmediğine dikkat çeken Raşit Küçük şunları söyledi:

“PEYGAMBERİMİZ GİBİ YAŞAMALIYIZ”
“Allah`ın sünneti Kuran`ı Kerim`de yazıldığı gibidir. Peygambere itaati, imanı emreder. İslam dinini peygamberlerimizin yaşadığı gibi yaşamalıyız. Peygamberin sünneti, Kuran`ın hayata yansıması demektir. Bize namaz kılmayı peygamberimiz öğretiyor, nasıl zekat verilmesi gerektiğini ondan öğreniyoruz. Peygamberimiz de Cenabı Allah`tan öğrenmiş. Sünnetin hayata yansıması, peygamberimizin bize buyurduklarını uygulamaktır.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!