Protokol gaziler ve şehit aileleriyle aynı masada

Başkan Vekili Özak, Gaziler Günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine katıldı

Protokol gaziler ve şehit aileleriyle aynı masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik Rütbesi ve Gazilik Unvanının verilişinin 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Gaziler Günü törenine katıldı. Tören sonrasında şehit yakınları ve gaziler onuruna Kocaeli Valiliği tarafından Antikkapı Restoranda yemek verildi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENKLER KONULDU
Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Deniz Eğitim ve Öğretim-Garnizon Komutanı Tümamiral Kadir Yıldız, Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, protokol, askeri erkân ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
Kocaeli Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şubesi tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Öğrencilerin günün anlamına uygun okudukları şiirlerin ardından Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık bir konuşma gerçekleştirdi. Atatürk Anıtında düzenlenen törenin ardından Vali Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ve protokol üyeleri, gazi ve şehit aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti.

GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Çelenk töreninden sonra Kocaeli Valiliği tarafından şehit yakınları, gazi ve aileleri onuruna yemek verildi. Antikkapı’da verilen yemekte Vali Aksoy ve Başkan Vekili Özak, şehit yakınları, gazi ve aileleriyle birlikte yemek yedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!