Prof. Meriç ‘dua´nın gücünü anlattı

Halk Eğitim Merkezinde “Dualar ve Aminler” konferansı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaelililer, 3. Ramazan Geceleri etkinlikleri çerçevesinde cumartesi günü büyük düşünürlerimizden, merhum Prof. Cemil Meriç´in kızı, emekli öğretim üyesi ve sosyolog Prof. Dr. Ümit Meriç´i ağırladı. Meriç düzenlenen konferansta, duanın önemini ve gücünü anlattı.

“DUALAR VE AMİNLER”
İzmit Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, bayanların ilgisi daha fazlaydı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk´ün eşleriyle birlikte katıldığı konferansta, Prof. Dr. Ümit Meriç “Dualar ve Aminler” adlı kitabının özetini dinleyenleriyle paylaştı. Duanın önemine ilişkin hayatından somut örnekler sıralayan Meriç, Allah´a dua etmenin en iyi yeri olarak da secdeyi gösterdi.

“SECDE´Yİ UZUN TUTUN”
Meriç, “Kulun Allah´a en yakın anı secdedir. Secde´yi çoğaltmak, bizi çok daha farklı ufuklara götürecektir. Secde aşktır, terktir, muhabbet halidir. Kültür kitap okumakla elde edilir. Ancak irfan secdede öğrenilir. İbni Sina´nın ‘Ne öğrendiysem secdede öğrendim´ ifadesi hayli dikkat çekidir. Ben de Dualar ve Aminler adlı kitabımdaki pek çok duayı secdede yakaladım. Bu nedenle sizlere namazları uzun tutmanızı, secdeden hemen ayrılmamanızı tavsiye ediyorum” dedi. Yaklaşık 1 saat süren konferansın ardından, Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Meriç´e İzmit Saat Kulesinin kristali ile bir demet çiçek hediye etti.

ÜMİT MERİÇ KİMDİR?
1987 yılında hayatını kaybeden, Bu Ülke, Jurnal, Sosyoloji Notları, Kırk Ambar adlı eserleriyle tanınan ve kendisi gibi bir sosyolog olan merhum Cemil Meriç´in kızı Ümit Meriç de, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden emekli bir profesör. Halen dünyanın ve Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde sosyoloji ve din üzerine çeşitli konferanslar veren Ümit Meriç´in yayımlanmış en önemli eserleri: Cevdet Paşa´nın Toplum ve Devlet Görüşü, Babam Cemil Meriç, 21. Yüzyılın Eşiğinde Sosyoloji Konuşmaları, Türkiye Kanatlarınızın Altında, Edebiyat Huzurunda Ahmet Hamdi Tanpınar, Dualar ve Aminler. Seyahatnamelerde İstanbul ve Sosyolojik Düşünce Atlası başlıklı kitapları ise hazırlık aşamasında.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!