Prof. Algülden Peygamber sevgisi

Uludağ İlahiyat Dekanı, Büyükşehir´in Ramazan etkinliklerine katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan etkinliklerini gerçekleştirdiği yerlerden biri olan İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda dün akşam Prof. Dr. Hüseyin Algül konuk oldu. “Ramazan Ufkunda Hz. Peygamber Sevgisi” adlı söyleşi gerçekleştiren Prof. Algül`ü dinleyenler arasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da vardı.

“İMANIN TEMELİ”
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Algül, söyleşisinde peygamber sevgisinin imanın temelini oluşturduğuna dikkat çekti, peygamber efendimizin adaleti, tevazusu, cömertliği, şefkat ve merhameti ile çocuk sevgisini hadislerle anlattı. Peygamber sevgisi ile yaşamanın önemine dikkat çeken Algül, iman edenlerin mutlaka birbirlerini sevmesi gerektiğinin altını çizdi.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Yaklaşık 1.5 saat süren sohbetin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Algül`e söyleşisinden dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi. Algül`ü çok sayıda öğrencisi de dinledi.