Portakal Mescidi restore edilecek

Büyükşehir Belediyesi tarihi mekanı aslına uygun olarak yenileyecek

Kocaeli´nin unutulan, sahipsiz kalan, adeta çürümeye terk edilen tarihi miraslarından Portakal Mescidi, önümüzdeki  ay içinde ayağa kalkacak. Büyükşehir Belediyesi, İzmit Akçakoca Mahallesi´nde bulunan tarihi mescidi, aslına uygun olarak restore etmeye hazırlanıyor.

ÜÇ AY İÇİNDE
Daha önce  15 Ağustos ta ihaleye çıkan ancak tek firma katıldığı ve rekabet şartları oluşmadığı için iptal edilen ihale, dün yeniden yapıldı. İki firmanın katıldığı ihaleye, SY Yapı Peyzaj Ltd Şti 151 bin YTL, Usra İnş. Restarosyon ise 142 bin 880 YTL´lik teklif verdi. Restorasyon çalışmaları 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

AYDINLATILACAK
Ahşap iskelet üzerine yığma tuğla ile inşa edilen Portakal Mescidi, her biri 45´er metrekareden oluşan iki kattan müteşekkil. Aslına uygun olarak restore edilecek olan mescidin aydınlatma ve çevre düzenlemesi konusundaki eksikleri de giderilecek. Badana işleri, yağmur boruları, pencere ve kapıların menteşeleri, ısı yalıtımları baştan yenilenecek ve camiye klima takılacak. Portakal Mescidi´nin eskiden olduğu gibi sadece içindekilere değil dışındakilere de huzur ve mutluluk vermesi sağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!