Pakmaya´ya sıkı denetim

Büyükşehir Belediyesi, teknik bir heyetle arıtma tesisini inceliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardan beri çevreyi hem kokusu, hem atıkları ile kirlettiği için mühürlediği Pakmaya Fabrikası`nın tamamladığını açıkladığı arıtma tesisini incelemeye aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardan beri çevreyi hem kokusu, hem atıkları ile kirlettiği için mühürlediği Pakmaya Fabrikası´nın tamamladığını açıkladığı arıtma tesisini incelemeye aldı. Kurulan özel teknik heyetin raporu olumlu olursa, kontrollü olarak üretime izin verilecek.

ÇEVRE KONUSUNDA TAVİZ YOK
Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda hiçbir kurum ve kuruluşa taviz vermiyor. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu´nun “Havamızı, suyumuzu, toprağımızı ve denizimizi kirletmeyin, kirleten cezasına katlanır” çağrısına uymayan sanayi kuruluşları, cezaya çarptırılıyor. Bu çağrıya uymayan ve arıtma tesisini kurmayıp, üretimine sürdüren Pakmaya Fabrikası, Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 trilyon lira para cezasına çarptırıldıktan sonra, 3 Temmuz 2006 tarihinde mühürlenerek, üretimi durduruldu. Yıllardan beri kimsenin kapayamadığı tesislere vurulan mühür sonrası, bölge halkı pis kokudan, Kilez Deresi de atıklardan kurtuldu.

TESİS TAMAMLANDI
Büyükşehir Belediyesinin çevre konusunda kararlı tutumu, Pakmaya Fabrikası yetkililerini harekete geçirdi. Yapılan çalışma sonunda bir türlü kurulamayan 12 milyon dolarlık buharlı arıtma tesisleri, nihayet tamamlanarak hizmete başladı. Fabrika yetkilileri, arıtma tesislerini tamamladıkları gerekçesi ile, Büyükşehir Belediyesine müracaat edip, fabrikanın yeniden üretime açılması talebinde bulundu.

TEKNİK HEYET İNCELEMEYE ALDI
Büyükşehir Belediyesi, fabrika yetkililerinin, üretime başlamalarına izin verilmesi talebi üzerine, özel bir teknik heyet oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğü teknik elemanlarından oluşturulan uzman heyet, fabrika yetkililerinin 12 milyon dolara hizmete açtıklarını söyledikleri arıtma tesisini incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonunda, teknik heyetin vereceği rapor, fabrikanın üretime açılıp açılmamasını sağlayacak

DENEME SÜRESİ
Çevre konusundaki kararlığından taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi, teknik heyetin olumlu rapor vermesi halinde bile temkinli davranacak. Pakmaya Fabrikası´na üretim için önce deneme süresi verilecek. Deneme süresi içinde takibe alınacak olan Pakmaya Fabrikası, çevreye pis koku yayıp, Kilez Deresi´ne bıraktığı atıkların kirliliğe yol açtığının belirlenmesi halinde, yeniden üretimi durdurulup, kapısına mühür vurulacak. Tesislerin deneme süresi sonunda çevreye zarar vermediğinin kesin olarak belirlenmesi ile birlikte, sürekli üretime geçmesi için gerekli izin verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!