Özürlülere sağlık taraması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, koruma ve bakım altında bulunan özürlüleri sağlık taramasından geçirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, koruma ve bakım altında bulunan özürlüleri sağlık taramasından geçirdi. İl genelinde bulunan 3 merkezdeki 142 özürlünün sağlıklarında endişe verici bir şey olmadığı belirlendi.

USTAOĞLU KATILDI
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme İl Müdürlüğü´ne bağlı koruma ve bakım altındaki özürlülerin sağlık taramasına, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay, Köseköy Sosyal Hizmetler Müdürü Turgay Akdoğan, ve sağlık ekibi katıldı. Çocuklar önce sağlık taramasına psikolojik olarak hazırlandı.

KÖSEKÖY´DE 48 ÇOCUK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki ekibin ilk durağı Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´nde  koruma ve bakım altında bulunan 4 -18 yaş arası 48 özürlü çocuk sağlık taramasından geçirildi. Sağlık ekibi, çocukları tek tek detaylı bir şekilde muayene ederek, tahlillerini gerçekleştirdi.

SAĞLIK TARAMASI SÜRECEK
Ekibin ikinci durağı Suadiye oldu. Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde koruma ve bakım altında bulunan 18 yaş üzeri 54 özürlü bayanı sağlık taramasına tabi tutuldu. Sağlık ekibi son olarak Akmeşe Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde bulunan 18 yaş üzeri 40 özürlü erkeğe sağlık taraması yaptı. Bu tür sağlık taramalarının devam edeceğini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, “Koruma ve bakım altında bulunan özürlülerimizin Hepatit B, Hepatit C, HİV, kan grubu tespiti, hemogram ölçümleri ile akciğer grafikleri çekildi. Bu tür çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!