Özürlülere “demokratik” armağan

Kocaeli´nde Özürlüler Meclisi de kuruldu. Kent Konseyi bünyesinde, Gençlik ve Kadın Meclisi`nden sonra Özürlüler Meclisi de kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin desteğinde oluşturulan meclisin açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Derdinizi kendi derdimiz

Kocaeli´nde Özürlüler Meclisi de kuruldu.



Kent Konseyi bünyesinde, Gençlik ve Kadın Meclisi´nden sonra Özürlüler Meclisi de kuruldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin desteğinde oluşturulan meclisin açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Derdinizi kendi derdimiz sayıyoruz. Meclisin başarılı olması için gerekirse amelelik bile yaparım” dedi.



ÖZÜRLÜLER MECLİSİ KURULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özürlü vatandaşlar için bir ilke daha imza attı. Kent Konseyi altında oluşturulan Özürlüler Meclisi bugün düzenlenen tanıtım toplantısıyla hayata geçti. Grup odasında gerçekleştirilen toplantıya Özürlüler Platformuna üye çok sayıda dernekten yönetici ve temsilci katıldı.



TANITIMA İLGİ YOĞUN
Toplantıda ayrıca Başbakanlık Özürlüler İdaresini temsilen uzman Sinan Gergin, başkan danışmanı Dr. İbrahim Kahraman, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, Yazlık Belediye Başkanı Sabahattin Ersoy, İl Müftü Yardımcısı Bayram Erdoğan, İzmit Ticaret Odası Başkan Vekili İbrahim Şişman, Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin de hazır bulundu.

“DERDİNİZ DERDİMİZDİR”
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz´ın Büyükşehir Belediyesinin özürlülerle ilgili hizmet ve projelerini aktarmasının ardından kürsüye Başkan Karaosmanoğlu geldi. Özürlülerin derdinin kendi dertleri olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Bu nedenle Özürlüler Meclisinin başarılı olması için bana ne görev verilirse yaparım. Amelilik yapmam gerekiyorsa, onu da yaparım” şeklinde konuştu.



“KİMSENİN KULU DEĞİLİZ”
Başkan Karaosmanoğlu, özürlülerle olan iletişimde meclisin ciddi bir rol oynayacağına da dikkat çekerek, “İletişimimizi güçlendirmek zorundayız. Bu arada duygusallıktan da olabildiğince kaçınmalıyız. Bizim size tepki koymamız mümkün değil. Ama birileri birilerine alet olursa, onu da tanımayız. Kimsenin kulu değiliz, olmayız” diye konuştu. Herkes için onurlu bir yaşam istediklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Özürlü olmak paylaşıldığı taktirde insanı üzen bir durum olmaktan çıkar. Biz de bunu paylaşmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.



BAŞBAKANLIKTAN ÖVGÜ
Toplantıya Başbakanlık Özürlüler İdaresini temsilen katılan uzman Sinan Gergin de, Büyükşehir Belediyesinin Özürlüler Meclisi ile Türkiye´de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi, “Özürlülerin sorun ve taleplerini bundan böyle kendi içinde görüşecekleri demokratik bir yapıları var. Bu demokratik yapıya büyük önem veriyor ve destekliyoruz” ifadesini kullandı.


BAŞKANINI SEÇECEK
Bu arada dün hayata geçen meclisin yüzde 70´i özürlülerden oluşacak. Meclis sayesinde özürlülerin görüş, istek ve önerileri demokratik bir platformda seslendirilecek. Türkiye´de bir ilk olan Özürlüler Meclisi, gelecek hafta yapılacak ikinci toplantı ile başkan ve diğer yöneticilerini belirleyecek. Burada alınan kararlar yasa gereği Büyükşehir Belediye Meclisi´nde görüşülerek sonuca bağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!