Özürlüler Yasası, Kocaeli´nde tartışılacak

Büyükşehir Belediyesi´nin 14 Kasım´da gerçekleştireceği panele, Devlet Bakanı Çubukçu da katılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen aylarda yürürlüğe giren özürlülerle ilgili yasayı Kocaeli`nde masaya yatırmaya hazırlanıyor. 14 Kasım 2005 tarihinde konuyla ilgili olarak gerçekleştirilecek etkinliği adı, Özürlü Yasasını Bilgilendirme ve Değerlendirme Paneli. Panel Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde düzenlenecek.

KİMLER KATILACAK?
Diğer illerdeki engelli sivil toplum kuruluşlarının davet edileceği geniş kapsamlı panele, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Dr. Mehmet Aysoyun da katılması bekleniyor. Toplantıya ayrıca Kocaeli Engelli Dernekleri, Rehabilitasyon Merkezleri ile İstanbul, Bursa, Bolu Yalova, Sakarya ve Eskişehir Belediyelerinin özürlülerle ilgili birim yöneticileri katılacak.

ENGELLİ PLATFORMU TOPLANDI
Bu arada her ay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Engelli Dernekleri Platformu toplantısı, bir süre önce Gülen Yüzler`de yapıldı. 17 dernek üyesinin katıldığı toplantıda 14 Kasım günü düzenlenecek panel konusunda görüş alışverişinde bulunulurken, panelde derneklerin sunacakları katkı tartışıldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Engelli Platformu, Ramazan Bayramı`nın hemen ardından yeniden bir araya gelecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!