Özürlü ikizleri Büyükşehir sahiplendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük`te oturan ve doğuştan kas rahatsızlığı bulunduğu için yürüyemeyen Uğurlu ailesinin ikiz oğullarına akülü araç hediye etti.

BAŞVURULAR DEĞERLENDİRİLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturduğu Özürlüler Şube Müdürlüğü ile özürlüler için özel bir hizmet veriyor. Belediyeden talepte bulunan bütün özürlülerin talepleri değerlendirilerek, yerine getirilmeye çalışılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Özürlüler bu toplumun bir parçası ve bireyi. Onları sahiplenmek, üretken hale gelmelerini sağlamak, ihtiyaçlarını giderme konusunda yardımcı olmak görevimizdir” dedi.

İKİZLERİN MUTLULUĞU
Büyükşehir Belediyesi`ne müracaat ederek, normal sakat arabası kullanamadıkları için akülü araç talep eden Gölcük`lü ikiz kardeşlerin yüzü güldü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu beraberinde Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ve Özürlüler Şube Müdürü Dr. Yıldız Özbek ile Uğurlu ailesini ziyaret etti. Doğuştan sakat olan ve yürüyemeyen İbrahim ve Serkan Uğurlu adlı ikiz kardeşlere, akülü araç hediye edildi. Sevinçten şaşkına dönen ikizler, “Çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu`na minnettarız” dedi.

BÜTÜN ÇOCUKLARI ÖZÜRLÜ
Özürlü kardeşlerin babası Ahmet Baki Uğurlu, ikizlerin kas zayıflığı nedeniyle normal özürlü arabasını kullanmakta zorluk çektiklerini ve bu nedenle akülü arabaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Baba Uğurlu, diğer iki kızının da özürlü olduğunu belirterek, “Benim bütçem böyle bir arabaya olanak vermiyordu ama Büyükşehir sesimizi duydu ve çocuklarıma yardım etti” şeklinde konuştu.

ONLARLA YAŞAMAK İSTİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Büyükşehir Belediyesi`nin özürlüler politikasının bir günlük olmadığını söyleyerek, “Biz özürlü kardeşlerimizi hayatın içine almak ve onlarla birlikte yaşamak istiyoruz. Kısa ve uzun vadede projeler üreterek özürlüler yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz” diyerek, herkesi özürlüler konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

DR. POYRAZ`DAN TAVSİYE
Öte yandan Uğurlu Ailesi`nin ziyaretinde hazır bulunan Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Poyraz da özürlü ikiz kardeşleri akülü aracın avantaj ve dezavantajları konusunda bilgilendirdi. Dr. Poyraz, “Akülü araç tabii ki büyük bir rahatlıktır. Daha rahat hareket etmenizi sağlar. Ancak bu arada yapmanız gereken bazı kas hareketlerini akülü araç nedeniyle de yapamazsınız. Gün içinde yapmanız gereken egzersizlerinizi mutlaka yapın ve ihmal etmeyin. Akülü aracın egzersizlerini engellemesine izin vermeyin” şeklinde konuştu.