Otopark ücretlerine sınırlama

Aylık abonman ücretleri günlük fiyatın 50 katını aşamayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il genelinde faaliyet gösteren açık ve kapalı otoparkların abonelik ücretlerine sınırlama getirdi. Bundan böyle otoparklardan alınan aylık abonman ücret, 1 saatlik ücretin 50 katını geçemeyecek.

TAVAN, GÜNLÜĞÜN 50 KATI
Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında bugün toplanan UKOME`de ele alınan en önemli konu, otopark ücretleriydi. Kimi bölgelerde araç sahiplerinden tahsil edilen yüksek abonman fiyatlarını dikkate alan UKOME, vatandaşı memnun edecek bir karar aldı. Aylık abonman bedellerinin tavanı, saat ücretinin 50 katı ile sınırlı tutuldu.

P PLAKASI 1 TEMMUZ`DA ZORUNLU
UKOME`de görüşen bir diğer önemli konu, P plakası oldu. Mahkemeye yapılan itirazlar nedeniyle askıya alınan servis araçlarının P plakası kullanma zorunluluğu, hukuk sürecinin tamamlanmasıyla tekrar devreye sokuldu. Kurul üyeleri, ilimizdeki tüm servis araçlarının 1 Temmuz 2006 tarihinden itibaren P plakası kullanmasının mecburi hale getirilmesi yönünde karar aldı. Karara göre P plakası bulunmayan servis araçları, bu tarihten itibaren Kocaeli`nde çalışamayacak.

GEBZE`DE PARKOMATA KABUL
Gündem maddeleri arasında, Gebze`nin ilçelerinde parkomat sistemine geçilmesi de vardı. İzmit, Karamürsel ve Gölcük ilçelerinde halen uygulanmakta olan ana cadde ve sokaklarda park yapan araçlardan ücret alınması uygulaması, bundan böyle Gebze`de de devreye girecek. Yeni Çarşı, Zübeyde Hanım, Atatürk, Bankalar, Hükümet, Şehit Numan Dede Caddelerinin tamamı, İbrahim Ağa, Bağdat ve Kızılay Caddelerinin bir kısmında önümüzdeki günlerde parkomatlı park uygulaması başlatılacak. Uygulama için yakın bir zamanda ihaleye çıkılacak.

İZMİT`TE EK OLARAK BERK SOKAK
İzmit`te bazı cadde ve sokaklarda ilave parkomat uygulaması başlatılmasına ilişkin madde ise biri hariç reddedildi. Körfez Mahallesi Berk Sokak`ın güneyinde parkomat sistemi başlatılmasına karar verilirken, Dündar Çiğit ve Rauf Orbay Caddeleri ile Merkez Bankası`ndan BELMAR`a kadar olan bölgede parkomat teklifi ise kabul görmedi.

HAT UZATILAN YERLER
Pek çok maddenin komisyonlara gönderildiği, çeşitli trafik ve sinyalizasyon düzenlemesi kararlarının alındığı toplantıda, bazı hatlar da bölgelerden gelen talepler doğrultusunda uzatıldı. Değirmendere belde içi minibüs güzergahı Topçular Yukarı Mahalle ve Atatürk Mahallesi`ne, Gebze-Akse hattında çalışan araçların güzergahı da, Akse Köyü merkezinden bir durak ilerideki Çağdaş Kent Konutları`na kadar uzatıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!