Otel Altınnal özelleşti

Büyükşehir, yüzde 85 doluluk oranı ile Otel Altınnal´ı yeni sahibine devretti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce ihalesini gerçekleştirerek özelleştirdiği Otel Altınnal`ı bugün yeni sahibi Hasan Kahya`ya devretti. Otel Altınnal`da düzenlenen devir teslim töreniyle yıllardır Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı olarak hizmet veren işletmede bir dönem kapanarak yeni bir dönem başlamış oldu. Aynı zamanda Çenedağ Oteli`nin de sahibi olan Hasan Kahya, 16 Aralık günü gerçekleştirilen ihalede en yüksek teklifi vererek Otel Altınnal`ı 3 milyon 550 bin YTL`ye satın almıştı.

“YÜZDE 85 DOLU”
Büyükşehir Belediyesi adına oteli Hasan Kahya`ya devreden Altınnal AŞ Genel Müdürü Fahrettin Kandemir ise, “Zarar eden bir işletmeden kar eden bir işletmeye çevirdiğimiz Otel Altınnal`ı bugün yüzde 85 doluluk oranıyla Hasan Kahya`ya devrediyoruz. Biz eminiz ki Hasan Kahya ile Otel Altınnal çok daha iyi yerlere gelecektir” ifadesini kullandı.

“YABANCI ORANI FAZLA”
Kandemir, “iyi bir alışveriş” olarak nitelediği satıştan en karlı çıkan kesimin ise Kocaeli halkı olduğunu söyledi. Otellerin kar ve zarar durumlarının doluluk oranları ile anlaşıldığını hatırlatan Kandemir, “Kar eden bir işletme bırakıyoruz” diye konuştu. Otel Altınnal`ın müşteri portföyü konusuna da değinen Kandemir, “Kocaeli ticari ve sanayi açıdan çok hareketli bir kent. Özellikle yabancı konuklarımız çok fazla. Bu arada dev şirketlerle yaptığımız anlaşmalar sayesinde de müşteri yüzdemiz yüzde 60 yabancı yüzde 40 yerli şeklinde seyrediyordu” dedi. Kandemir ayrıca Hasan Kahya`nın çok iyi bir işletmeci olduğunu da belirterek, “Ben ağzımla kuş tutsam Hasan bey kadar bu işi iyi yapamam” şeklinde konuştu.

“İYİ BİR İŞLETME ALDIK”
Otel Altınnal`ın yeni sahibi Hasan Kahya ise sözlerine, otelin satışı konusunda öncülük yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`na teşekkür ederek başladı. Genel Müdür Kandemir`in Otel Altınnal`a büyük yenilikler kazandırdığını gördüklerini ifade eden Hasan Kahya, “Çok iyi durumda bir işletme alıyoruz. Bu bizim için çok iyi bir avantaj. Ancak bizim sorumluluğumuz bundan sonra başlıyor. Biz de bu işletmeyi en iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Kahya ilk adım olarak iki yıldızlı otelin üçüncü yıldızını almak için girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Kahya ayrıca 59 oda 110 yatak ile devraldıkları oteli 85 oda ve 150 yatak kapasitesine çıkarmak istediklerini ifade etti.
Otel Altınnal`da düzenlenen devir teslim töreninde Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç da hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!