“Orman´da Şenlik Var” miniklerle buluştu

Şehir Tiyatroları´nın yeni oyunu SDKM´de prömiyer yaptı

Yeni sezona hazırladığı yeni oyunlarla “merhaba” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, bu sezonda çocuklar için hazırladığı yeni oyunlarını sahnelemeye başladı. Repertuarın iddialı oyunları arasında yer alan “Ormanda Şenlik Var”ın prömiyeri, dün başarıyla gerçekleştirdi.

İLK KONUKLAR
SDKM Oda Tiyatrosu`nda gerçekleştirilen ilk oyunun konukları Gebze Şükran Kayabay İlköğretim Okulu ile Mimar Sinan İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencileri oldu. Oyunu çocuksu tavırlarıyla izleyen miniklerin zaman zaman oyuna sözleriyle katılmaları dikkat çekti.
Çocukların eğlenirken bilgilenmelerine ve pedogojik gelişimlerine katkı sağlayan, müzikle harmanlanmış oyunun dekoru ve gölge kuklaları da onların hayal dünyasını geliştirmelerine önemli katkılar sundu.

7`DEN 70`E SEYİRCİ
Oyunun yazarı ve yönetmeni Melih Düzenli bu yılki çocuk oyunlarında sloganlarının “7`den 70`e İzleyici” olduğunu belirterek, özellikle “Ormanda Şenlik Var” adlı oyunu çocuklardan önce yetişkinlerin seyretmesi gerektiğini söyledi. Oyunun büyükler tarafından da büyük beğeni toplayacağına olan inancını ifade eden Düzenli, böylece yetişkinlerin çocuklarıyla daha sıkı bir iletişim kuracağını kaydetti.

BAŞARILI KADRO
Melih Düzenli`nin yazdığı ve yönettiği oyunun dekor tasarımı Adnan Yılmaz`a, ışık tasarımı Erol Dinçdemir`e ve gölge-kukla tasarımı Erdem Irmak`a ait. Oyunda Şehir Tiyatroları`nın başarılı oyuncularından H. Fatih Sevdi, Erdem Irmak, S.Taylan Ertuğrul ve Senem Akman rol alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!