Online vezne geliyor

Mükellefler, Büyükşehir´e yaptıkları ödemeleri internetten kontrol edebilecek. Sırada kredi kartı ile ödeme var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 7 bini aşkın mükellefi, borç ve tahsilat bilgilerini artık internet üzerinden takip edebilecek. Birkaç ay sonra ise yine internet üzerinden kredi kartı ile ödeme yapabilme imkanı tanıyan online vezne sistemi devreye alınacak.

UYGULAMA BAŞLADI
Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle hem alan hem işletme hem de mükellef sayısı itibariyle büyüyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların tahakkuk, tahsilat ve borç bilgilerini rahatça öğrenebilmeleri amacıyla yeni bir uygulamayı devreye aldı. Büyükşehir Belediyesi`nin internet sitesinde bulunan “e-vezne” bölümüne tıklayan tüm mükellefler, 1 Ocak 2005 tarihinden bugüne kadar yaptıkları tüm ödemeler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilmeye başladı.

SIRADA E-ÖDEME VAR
Geçen ay itibariyle devreye giren sistemin bir sonraki aşaması ise “online vezne” olacak. Büyükşehir Belediyesi`ne, emlak kirası, ilan & reklam borcu, yangın sigorta, toplu taşıma ve konservatuar kursu harcı v.b. borcu bulunanlar, Büyükşehir`e ait herhangi bir vezneye gitme zahmetine katlanmadan kredi kartı üzerinden ödeme yapabilecek. Bunun için ev, iş yeri ya da herhangi bir internet cafe`deki bilgisayarla internete bağlanmaları yeterli olacak. Bu sayede hem vatandaşlar hem de belediye vezneleri rahat bir nefes alacak.

KAYIT OLUN, RAHAT EDİN
Tamamıyla ücretsiz bir hizmet olan online vezne, bankalar ile anlaşma sağladıktan sonra yürürlüğe girecek. Gerek online vezne gerekse mükellef bilgilerinin internet üzerinden görülebilmesi için vatandaşların kayıt işlemini tamamlaması gerekiyor. İnternet üzerinden, Büyükşehir Belediyesi`nin web sitesindeki kayıt formunu doldurmak yeterli. Mükellefiyet kaydı bulunanlar ise yine internet üzerinden alacakları bir şifre ile sisteme dahil olabiliyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı yetkilileri, sistemden en kısa sürede yararlanmaları için mükellefleri kayıt olmaya davet ediyor.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Büyükşehir Belediyesi`ne kira, borç veya çeşitli harçlar ödemekle mükellef olan kişiler, önce www.kocaeli.bel.tr adlı internet sitesine bağlanacak. Ardından “e-belediye” başlığı altındaki “online vezne” bölümüne tıklayacak. “Kayıt işlemleri” bölümüyle açılan yeni sayfaya ise kişisel bilgiler girilecek ve böylece işlem tamamlanmış olacak. Bu işlem sonrasında mükellefler, Belediye Sicil No ve şifrelerini ilgili yerlere yazarak, borç ve tahsilat bilgilerini, internet üzerinden, istedikleri anda ve yerden takip edebilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!