“Onları biz yaptık, arkasındayız”

Akçakoca´nın mimarları, imal ettikleri deniz otobüsünün performansını yerinde görmek için Kocaeli´ne geldi

Norveç Fjelstrand Tersanesi Genel Müdürü Sverre Arnesen ile proje müdürü Bjarne Boerven, tersanelerinde yapılan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay deniz ulaşım filosuna katılan Akçakoca deniz otobüsünün Körfez performansını görmek için ilimize geldi. Genel Müdür Arnesen, Akçakoca ve Kartepe adı verilen gemilerin yüksek teknolojik donanıma sahip olduğunu belirterek, “Hız ve konfor gemilerin en belirgin özelliğidir. Biz gemilerimize güveniyoruz ve her zaman onların arkasındayız” mesajını verdi.

MALZEME YORGUNLUĞU YOK
Arnesen ve Boerven, Kocaeli temasları çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Münir Karaoloğlu ile de bir araya geldi. Akçakoca gemisinin 1996 yılında tersanelerinde inşa edildiğini hatırlatan Norveçli konuklar, 10 yıllık geçmişe rağmen söz konusu otobüslerde herhangi bir materyal ya da malzeme yorgunluğu olmadığının altını çizdi.

İDO`DAKİLER 20 YILLIK
Arnesen, Başkan Karaosmanoğlu ile yaptığı görüşmede ayrıca, İDO`ya da deniz otobüsü verdiklerini ve bu gemilerin şu anda 20. yılını doldurduklarını kaydetti. Arnesen buna rağmen deniz otobüslerinin İstanbul deniz trafiğinde büyük bir rahatlıkla seyir yaptığına dikkat çekti.
Norveçli konuklar, daha sonra Marina`ya gelerek kendi yapımları olan deniz otobüslerinin Körfez sularındaki manevralarını izledi, mevcut performansları hakkında bilgi aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!