Öğretmen Başkan, öğretmen arkadaşlarını unutmadı

Başkan Karaosmanoğlu öğretmenler gününde meslektaşları ile Antikkapı Restauarant` ta bir araya geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğretmenler gününde meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Eski bir eğitimci olan Başkan Karaosmanoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle dün akşam Antikkapı Restaurant´ ta 2006 yılında emekliye ayrılan ve yine bu yıl göreve başlayan öğretmenlere bir akşam yemeği verdi. Yemeğe İl Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Gürsoy, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu da katıldı.


Zaman zaman duygusal anların yaşandığı akşam yemeğinde Başkan Karaosmanoğlu özellikle göreve bu yıl başlayan genç meslektaşlarına nasihatlarda bulunarak, “Başarınız, yetiştirdiğiniz çocukların başarısı bu ülkenin başarısıdır” dedi.

EN ZOR İŞ İNSAN YETİŞTİRMEK
Yemek öncesinde bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, insan yetiştirmenin dünyadaki en zor işlerden biri olduğunu belirterek, “İşte öğretmen bu işi yapıyor. İnsan yetiştiriyor. İnsan yetiştirirken aslında bir toplumun, bir ülkenin şekillenmesini de sağlıyor” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözüne de atıfta bulunarak öğretmenlerin ülke hizmetinde gerçekleştirdiği önemli role işaret etti.

GÜRSOY´DAN TEŞEKKÜR
Başkan Karaosmanoğlu´ nun ardından konuşan İl Milli Eğitim Hayrettin Gürsoy da Büyükşehir Belediyesi´ne eğitime ve eğitimciye verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Gürsoy, “Başkan Karaosmanoğlu öğretmen kökenli olması nedeniyle eğitime büyük önem veriyor. Her zaman yanımızda oluyor” dedi.

BAŞARINIZ BU ÜLKENİN BAŞARISIDIR
Konuşmalarından ardından Başkan  Karaosmanoğlu yemeğe katılan tüm öğretmenleri tek tek dolaşarak hoş geldiniz dedi. Göreve bu yıl başlayan genç öğretmenlerle bir süre sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu nasihatlerde bulundu. Öğretmenlik görevinin kutsal olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizi bu mesleği seçtiğiniz için kutluyorum. Önünüzde zor ama her zaman gururla hatırlayacağınız yıllar var. Başarınız, yetiştirdiğiniz çocukların başarısı bu ülkenin başarısıdır” dedi.


Öğretmenler gecede Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Grubu solisti Tuğçe Ocaktar´ın seslendirdiği eserleri büyük bir keyifle dinledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!