Öğren´den teşekkür üstüne teşekkür

Büyükşehir Belediyesi´nin ilçesindeki yatırımları nedeniyle

Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi`nin temel atma töreninde konuşan Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, Büyükşehir Belediyesi`nin ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu`na teşekkür üstüne teşekkür etti, plaket verdi. Öğren, “Önerdiğimiz projelerden hiçbiri geri çevrilmedi” derken, Başkan Karaosmanoğlu da “Kandıra, Kocaeli`nin incisi olacak” sözünü tekrarladı.

PROTOKOL ÇOK KALABALIK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra`nın ilk katlı otoparkını inşa etmek için düğmeye bastı. Kandıra Belediyesi`nin hemen yanında gerçekleştirilen temel atma törenine ilgi hayli yoğun oldu. Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Sağlık eski Bakanı Kazım Dinç`in katıldığı törende, siyasi partilerin eski ve yeni yöneticileri, çok sayıda belediye başkanı, muhtar, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve vatandaş da hazır bulundu. 

“BÜYÜK PAY BÜYÜKŞEHİR`İN”
Törene, Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren`in konuşması damga vurdu. Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra Kandıra`da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyleyen Öğren, “2005 yılı hizmet bakımından Kandıramız için başarılı bir yıl olmuştur. Bu başarıda önemli bir pay, hiç kuşkusuz Büyükşehir Belediyesi`ne aittir” dedi. Ardından ihaleye çıkarılan, çıkarılacak ve projesi hazırlanan çalışmaları isim isim sıralayan Öğren konuşmasını şöyle sürdürdü:

“FARKLI PARTİLERDEN OLMAMIZA RAĞMEN”
“Büyükşehir Belediyesi`nin bir üyesi olarak, 2005 yılı için çok sayıda proje önerisinde bulunduk. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki, proje önerilerimizin hiçbiri geri çevrilmedi. Aksine, Kandıramıza önem verildiği her fırsatta vurgulandı.
Başta ‘Kandıra Kocaeli`nin incisi olacak` diyen Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm daire başkanlıklarımız, Kandıramıza ve projelerimize karşı çok duyarlı ve samimi davrandı.
Bu nedenle gerek hizmet isteklerimizi geri çevirmedikleri gerekse farklı partilerden olmamıza rağmen hiçbir ayrım gözetmedikleri için başta Sayın Karaosmanoğlu olmak üzere hizmeti geçen tüm görevlilere Kandıra halkı adına teşekkür ediyoruz.”

SARICAN`IN YORUMU
Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Büyükşehir Belediyesi`nin başta alt yapı olmak üzere ilçede gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde, Kandıra`nın hizmet yönünden “Zengin Kocaeli ailesinin fakir ilçesi” olmaktan çıkıp, “Zengin Kocaeli ailesinin saygın, gelişmiş ve gözde bir ilçesi” haline geleceğini dönüşeceğini vurguladı.

“GERİ KALMIŞLIKTAN KURTARACAĞIZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Kandıra`yı hizmet yönünden geri kalmışlıktan kurtaracaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Kandıra Terminali`nin temelini atacaklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, “Sadece dirilere değil, ölülere de hizmet ediyoruz. Mezarlıklarımızı pırıl pırıl hale getirmek için çalışıyoruz. Kandıra Pazar Yeri`ndeki sıkıntıyı giderdik. Yeni park, meydan ve tesisler yapıyoruz. Kandıra sahillerini Türkiye`nin en güzel sahili haline getirmek boynumuzun borcudur” dedi.

“KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR”
Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalkınma hamlesi Kocaeli`nin her ilçesinde, her yerinde devam ediyor. Gazetelerde, basında Büyükşehir Belediyesi`nin her gün bir ihalesini görüyorsunuz. Bunları çoğaltacağız. Biz ev ödevimizi iyi bir şekilde yapmak zorundayız. Kandıra daha güzel hizmetlere layık. Ve Kandıra söylediğimiz gibi Kocaeli`nin, Karadeniz`in incisi haline gelecek.”

“KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR”
Başkan Karaosmanoğlu konuşmasının sonunda, müteahhit firma Rota İnşaat`ın sahibi Murat Güvenkaya`yı kürsüye çağırarak açılış tarihi söz aldı. Güvenkaya`nın “19 Nisan 2006 Çarşamba” yanıtı üzerine Başkan Karaosmanoğlu, “Vatandaşlarımız da şahit olsun. Uzatma kabul etmem. Belirtilen günde çalışmayı bitirin, vatandaşın hizmetine açalım” dedi. Ardından da açılış töreninin saat 14.00`te yapılmasını istedi.
Daha sonra Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren, ilçesine yaptığı katkılardan dolayı Başkan Karaosmanoğlu`na plaket takdim etti. Kandıra Müftüsü Mehmet Altay`ın yaptırdığı duanın ardından, temele ilk harcı iletecek olan butona basıldı.

İLÇENİN İLK KATLI OTOPARKI
Kandıra Akçakoca Mahallesi`nde yaptırılan Kandıra Akçakoca Katlı Otoparkı ve Kültür Merkezi, toplam 4 katlı olacak. İnşaatın yer altında kalacak ilk iki katı, katlı otopark olarak kullanılacak. Aynı anda 90 aracın park edilebileceği katlı otopark, aynı zamanda ilçenin ilk katlı otoparkı olacak.
İnşaatın diğer iki katı ise, yol seviyesinde olacak. İş ve kültür merkezi olarak kullanılacak bu bölümde, 12 adet iş yeri, kafeterya ve 220 metrekarelik bir toplantı salonu yer alacak.
Yaklaşık 25 metre genişliğinde ve 100 metre uzunluğunda olacak kültür merkezi ve katlı otopark, Büyükşehir Belediyesi`ne 1 milyon 455 bin YTL`ye (1.4 trilyon) mal olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!