Öğrencilerin Başkan sevgisi

Eğitime verdiği katkılar sayesinde öğrencilerin ilgi odağı haline geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitime verdiği katkılar nedeniyle, gittiği her yerde öğrencilerin ilgi odağı haline geldi. Dereli ailesi tarafından yaptırılan iki okulun açılış töreni ile Altınbaş Holding´in bilgisayar hibe töreninde, öğrenciler Başkan Karaosmanoğlu´na tezahürat yapıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

EĞİTİME DEV KATKI
İlk tören, Dereli ailesi tarafından bir yıl gibi kısa bir sürede yaptırılan Muammer – Türkan Dereli Okulları için yapıldı. Törene Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Hem lise, hem ilköğretim okulu yaptıran Dereli ailesinin okullarında toplam bin 104 öğrenci eğitim görecek. Dereli ailesinin okullar için 10.5 milyon ytl harcadığı açıklandı.

KATKI ÇAĞIRISI
Okulların açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, devletin imkanları ile eğitim sorununu çözmenin imkansız olduğunu söyledi. Dereli ailesine teşekkür eden Çelik, ekonomik durumu iyi olan ailelere çağrıda bulunarak, “Ülkemizin ve milletimizin menfaati için eğitime katkıda bulunun. Sizlerin katkısı ile sorunlar çözümlenecek, geleceğimizin teminatı olan eğitimli gençler yetişecek” dedi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe´de yaptığı konuşmada Dereli ailesine teşekkür ederken, Türkiye´nin son yıllarda yaşadığı kalkınmanın baş döndürücü seviyede olduğunu ifade etti.

BAŞKAN´A ÖZEL İLGİ
Törenin ardından Altınbaş Holding tarafından ilimizdeki 77 okula verilecek olan bin 407 bilgisayarın dağıtımı için Cahit Elginkan Lisesi´ne geçildi. Bakanlardan önce ikinci tören alanına giden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencilerin tezahüratları ile karşılandı. Başkan Karaosmanoğlu´na büyük ilgi gösteren liseli gençler, hatıra fotoğrafı çektirdi. İlgiden memnun olan Karaosmanoğlu, “Bu gençler bizim gelecekteki temanıtımz. Onlara yaptığımız her yatırım, bu ülkeye, bu millete geri dönecektir. Biz onları, onlar da bizi seviyor” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu, nasihatlarda bulunduğu öğrencilere, kendilerine sunulan fırsatları iyi değerlendirmelerini istedi.

Burada düzenlenen törende Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Altınbaş´a bir teşekkür plaketi verildi.                                                                 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!