Öğrencilere deprem eğitimi

Büyükşehir´in eğitim programı Yahya Kaptan´dan başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimizde ilk kez ilköğretim okullarının tamamında deprem eğitimi verilmesine yönelik projeye start verdi. İlki Yahya Kaptan 23 Nisan İlköğretim Okulu`nda gerçekleştirilen eğitimin sonunda öğrencilere bir de deprem kitapçığı veriliyor.

CD HAZIRLANDI
Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem Müdürlüğü tarafından verilen eğitimde ilk olarak, depremle ilgili hazırlanan CD`nin sunumu yapıldı. CD`de deprem sırasında neler yapılması gerektiği, depremin oluşumu, 17 Ağustos depreminde meydana gelen hasarlar, deprem sırasında alınacak tedbirler anlatılıyor. Hazırlanan CD`nin bir örneği okul yönetimine verilirken, Büyükşehir Belediyesi tarafından depremle ilgili hazırlanan kitapçıklar da programın sonunda öğrencilere dağıtıldı.

EN ÜCRA KÖYE ULAŞILACAK
Proje ile ilgili bilgi veren Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, köy okulları dahil ilimizdeki tüm ilk öğretim okullarına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Deprem konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesinin çok önemli olduğunu belirten 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Yılmaz Ayan ise, “Büyükşehir Belediyemizi bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Deprem kuşağındaki ilimizde depremle yaşamanın öneminin vurgulandığı bu çalışmaları sık sık yaparak, öğrencilerimizi ve toplumumuzu bilinçlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!