Öğrenciler kentlerini tanıyor

Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarına yönelik kent içi kültür gezilerine başladı

Kocaelililer´in Kocaeli´ni yeteri kadar tanımadığı gerçeğinden hareket eden Büyükşehir Belediyesi, “Kentimizi Tanıyalım” projesine start verdi. Proje kapsamında iki haftada yaklaşık 5 bin ilköğretim okulu öğrencisi, farklı ilçelerdeki tarihi ve turistik eserleri gezip inceleme imkanı bulacak.

DENİZ OTOBÜSLERİYLE
Eğitim Kültür Daire Başkanlığı tarafından yürütülen projenin ilk ayağında, İzmitli öğrenciler Kartepe adlı deniz otobüsüyle Gebze Eskihisar´a götürüldü. Sabah saatlerinde marinada bir araya gelen 6 farklı okuldan yaklaşık 350 öğrenci, aynı zamanda hayatlarında ilk kez bir deniz otobüsüne binmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Büyükşehir Belediyes Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, öğrencileri ilk yolculuklarında yalnız bırakmadı.

OSMAN HAMDİ BEY MÜZESİNE
Arslanbey Şevketiye, Aşağı Doğantepe, Avluburun, Bahçecik Damlar, Bahçecik İ.Hakkı Tonguç ve Bahçeçik İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenlerinden kalabalık grup, öncelikle Büyükşehir Belediyesinin kısa bir süre önce Kültür Bakanlığından devraldığı Eskihisar´daki Osman Hamdi Bey Müzesini gezdi. 20´şer kişilik gruplar halinde müzeye alınan öğrenciler, hem ünlü ressamlarımızdan Osman Hamdi Bey hakkında bilgi aldı, hem de onun en önemli eserlerini inceleme imkanı buldu.

ARDINDAN ESKİHİSAR KALESİ
Çıkışta kumanyalarını yiyerek bir süre dinlenen öğrenciler, daha sonra topluca Eskihisar kalesine çıktı. Kalenin yapımı hakkında da bilgi alan öğrenciler, burada hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Geziden büyük bir keyif alan ve farklı bir gün geçiren öğrencilerin neşesi görülmeye değerdi.

15 GÜNDE 5 BİN ÖĞRENCİ
2005-06 eğitim öğretim yılının bu son günlerinde gerçekleştirilen kültür gezileri, önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edecek. Valilik onayı ile gerçekleştirilen “Kentimizi Tanıyalım” başlıklı gezilere, 15 günde 90 okuldan 5 bini aşkın öğrencinin katılması hedefleniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!