Norm kadro tamam

Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlığı ve müdürlüklerin sayısı azaltıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin teşkilat şeması, norm kadro uygulaması nedeniyle büyük ölçüde değişti. Bu çerçevede 23 olan daire başkanlığı 16´ya çekilirken, 97 adet müdürlük de 67´ye indirildi. Yarın gerçekleştirilecek meclis toplantısında ise daire başkanı ve müdürlerin isimleri netlik kazanacak.

YÜZDE 30´A VARAN AZALMA
Yapılan düzenlemeler sonucunda teşkilat şemasının Büyükşehir Belediye Başkanı, Özel Kalem Müdürü, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı ile 1. Hukuk Müşaviri zinciri aynen yerini korurken, daire başkanlıkları sayısında indirime gidildi. Böylece daire başkanlığında yüzde 30, müdürlüklerde ise yüzde 17 oranında bir azalma oldu. Bu arada birçok daire başkanlığı da yeni isimler alarak şemadaki yerini korudu. 

KALDIRILAN DAİRE BAŞKANLIKLARI
Norm kadro çerçevesinde yapılan değişiklikler sonucunda APK (Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı), AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı), Satın Alma, Bilgi İşlem, Kontrol ve Güvenlik, Köye Hizmet ile pasif durumda olan Projeler Daire Başkanlıkları kaldırıldı.

İSMİ DEĞİŞENLER
Uygulama ile birçok daire başkanlığının ise ismi değiştirildi. Buna göre Eğitim Kültür Daire Başkanlığı´nın ismi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Personel Eğitim Daire Başkanlığı´nın ismi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, İmar Daire Başkanlığı´nın ismi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Daire Başkanlığı´nın ismi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İştirakler Daire Başkanlığı´nın ismi ise Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı olarak değiştirildi.

YENİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Bu arada daha önceki teşkilat şemasında Kontrol ve Güvenlik Daire Başkanlığı´na bağlı olarak görev yapan Zabıta Müdürlüğü yeni düzenlemeyle Daire Başkanlığı seviyesine yükseltildi.
Büyükşehir Belediyesi´nin teşkilat şemasında ayrıca Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı adı altında yeni bir daire başkanlığı oluşturuldu.

YERLERİNİ KORUYANLAR
Bunun dışında Yazı İşleri ve Kararlar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Emlak ve İstimlak, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, Ulaşım, Hesap İşleri, İdari ve Mali İşler, İtfaiye ile Fen İşleri Daire Başkanlığı ise yeni teşkilat şemasında da aynı isimlerle yerlerini korudu.

ÖZLÜK HAKLARI BAKİ KALACAK
Norm kadro uygulaması, bütün kurumlarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de bazı düzenlemeler yapılmasına neden olacak. İptal edilen daire başkanlığı veya müdürlük kadrosunu üzerinde bulunduran çalışanların özlük haklarına dokunulmayacak. Aynı uygulama ilçe ve belde belediyeleri için de geçerli olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!