Norm Kadro indirimi

Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlığı ve müdürlük sayısı azalacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, norm kadro uygulamasıyla kurumsal kimliğinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, norm kadro uygulamasıyla kurumsal kimliğinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. 2007 yılının Ocak ayında uygulamaya girecek olan yasa gereği, Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlığı ile müdürlük sayısı azaltılacak.

ÖZLÜK HAKLARI BAKİ KALACAK
Norm kadro uygulaması, bütün kurumlarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de bazı düzenlemeler yapılmasına neden olacak. Yasanın uygulanmaya başlaması ile birlikte Büyükşehir bünyesinde 23 olan daire başkanlığı sayısı 16´ya, 97 olan müdürlük sayısı ise 80´e indirilecek. Yapılan bu yasal düzenleme ile daire başkanlığında yüzde 30, müdürlüklerde de yüzde 17 oranında bir azalma olacak. İptal edilen daire başkanlığı veya müdürlük kadrosunu üzerinde bulunduran çalışanların özlük haklarına dokunulmayacak. Aynı uygulama ilçe ve belde belediyeleri için de geçerli olacak.

HEDEF, HİZMET ALMAK
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı, yeni yasayı ve yapılacak düzenlemeleri memurlara tanıttı. Bakanlar Kurulu kararına göre belediyelerin norm kadrolarını tanımlamaları gerektiğini söyleyen Yazıcı yasanın ana kuralının “Hizmet almak esasına” dayandığını söyledi. Norm Kadro esasına göre yerel yönetimlerin her türlü hizmeti, güvenlik de dahil olmak üzere satın alacağını ifade eden Yazıcı, “Hizmetin satın alınması ve denetlenmesi süreci ise memurlar vasıtasıyla yürütülecek” dedi.

MÜHENDİS EKSİĞİ VAR
Yasanın tanıtım toplantısında Büyükşehir Belediyesinin çalışan personel kadrosuna değinen Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı, bünyelerinde mühendise ihtiyaç olduğunu, yürürlüğe giren yasa ile memur kadrosunun artırılacağını söyledi. Yazıcı, memurluk kadrosuna alınacak olan adayları, KPS sınavını kazanmış, mühendis olanlardan tercih edileceğini belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!