“Nöbette uyumayın”

Kurumsallaşma projesini başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu`ndan birim amirlerine çağrı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nde, hayata geçirilecek olan  “Kurumsal Gelişim Projesi" nin tanıtımı yapıldı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, birim amirlerine seslenerek, “Bu bir nöbettir ve bu gün nöbette sizler varsınız. Kimse nöbette uyumasın, uyanık olsun” dedi.

“ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK”
Kocaeli Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile ortak hazırlanan projenin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu`nda yapıldı. Toplantıya Başkan Karaosmanoğlu`nun yanı sıra, İBF Dekanı Prof.Dr. Ahmet Hamdi İslamoğlu, Prof.Dr. Nihat Erdoğmuş, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, demokrasinin gelişimindeki en önemli adımın yerel yönetimler olduğunu belirtti. “Bunun için yerel yönetimlerin kurumsallaşması gerekiyor” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Halk yönetime demokratik usullere ne kadar katılıyorsa o kent başarıyı yakalamış demektir. Biz İzmit Büyükşehir`den Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne geçtik. Devlet bize önemli bir görev verdi. Ekibimle ileriye, planlı ve programlı bir şekilde ve kaynakları yerinde kullanarak ilerliyoruz. Hepimiz nöbetteyiz. Tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, nöbetin ilk şarttı nöbet başında uyumamaktır. Hizmetteki kalite yükselirse, halkın memnuniyeti de o derece yükselir” şeklinde konuştu.

“HEDEF İNSAN MUTLULUĞU”
Projenin hedefini Dünya`nın en iyi kenti olarak özetleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ulaşımı rahat, suyu temiz, insanların mutlu yaşadığı bir kent için hedef belirledik. Bu hedefi öncelikle kurumumuzda başlatacağız. Ama önce hepimizin buna yürekten inanması gerekiyor. Başarı kurumsallıkla birlikte gelir. Kurumsal kimliğe sahip olmak için bilimsel verileri iyi kullanmak lazım. Üniversitemiz ile bu meşaleyi yakmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi`nin kurumsal kimliğe kavuşarak Türkiye`nin en iyi belediyesi olmasını hedefliyoruz” dedi.

PROJE ANLATILDI
Projenin tanıtımını yapan Prof. Dr. Ahmet Hamdi İslamoğlu da, Kurumsal Gelişim Projesi`nde makam ve kişi ayrımı yapılmadığını, herkesin birer başkan, birer daire başkanı, birer amir, birer memur ve işçi olduğuna dikkat çekti. İslamoğlu, “Maalesef bazı makam sahipleri bu projeden rahatsız olabilir, endişe duyabilir. Kimse endişelenmesin” uyarısını yaptı.

Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş da katılımcılara projenin ana hedefleri, kurumsal gelişim çalışmasının yararları ve stratejik planlamanın hedefleri konularında bilgi aktardı.

Projede görevli öğretim üyeleri, zaman içinde Büyükşehir Belediyesi`nde daire amirleri ile toplantılar yaparak, projeyi hayata geçirecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!