Nice bayramlara,

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM KARAOSMANOĞLU´NUN RAMAZAN BAYRAMI MESAJIDIR

Nice bayramlara;

Bayramlar, dostlukların pekiştiği, dargınların barışıp kucaklaştığı, insanların hoşgörü içinde birbirlerini mutlu etmek için çaba sarfettiği, zengin ve yoksul ayırımı gözetmeksizin herkesin kucaklaştığı zaman gerçek değerine ulaşmış demektir.

Barış, sevgi, dostluk ve hoş görü duygularından uzak kalmak, uygar ve medeniyet ölçüleri ile bağdaşmayacak, hak ve adaletle ölçülmeyecek, vicdandan yoksun, insanlık değerlerinden uzak kalmak demektir.

Günümüz dünyasında insani duyguların giderek yok olması, her geçen gün insanlık alemini uçuruma sürükleyen bir gerçektir. Bu duyguların yok olması demek, güçlü olanların zayıflar üzerinde iktidarını pekiştirmesi ve hakimiyet kurması, gücünü onların üzerinde kullanması, huzur ve barış ortamının bozulması demektir.

Bu duygular, sadece dünya ülkeleri arasında değil, kendi toplumumuzda, kendi kentimizde, hatta kendi çevremizde bile karşılaşıp, şahit olduğumuz duygulardır. Bu gün bunun bedelini en ağır bir şekilde geri kalmış toplumlar ödemek zorunda kalmaktadır.

İnsani duyguların yeniden yeşertilerek ön plana çıkarılması, kentimizde huzur ve refahın geliştirilmesi en büyük hedefimizdir. Bu amaçla sosyal belediyecilik hizmetlerine verdiğimiz önemle, dar gelirli insanlara, kimsesizlere, muhtaçlara sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz.

Biz belediyeciliğin “inşaata hizmet değil, insana hizmet” olduğuna inanıyoruz. Çünkü bizim hedefimiz insan mutluluğudur. Toplumları oluşturan bireylerin mutluluğu, toplumun huzurlu, sağlıklı, mutlu ve üretken olması demektir.

Hedefimiz, bu kenti yaşam kalitesi ile imrenilen, yaşarken mutluluk duyacağımız ve gelecek nesillere gururla devredeceğimiz, huzurlu, mutlu, insanlık duyguları yeşermiş, birbiri ile kucaklaşan, dargınlık ve küskünlüklerin yaşanmadığı bir kent haline getirmektir.

Çocuklarımıza böyle güzel bir miras bırakabilmek, herkesin vereceği destekle mümkün olacaktır.

Hepinizin bayramını kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!