Nerede ihtiyaç varsa orada olacağız

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaelililer´in eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi

Avrupa Birliği`nin desteği ile hayata geçirilen “Aktif İşgücü Programları Projesi” kapsamında Perakende Satış Elemanlığı eğitimini tamamlayan 41 kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende kursiyerlere nasihatlerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Tüm çalışma arkadaşlarıma hedefi gösterdim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime katkı anlamında ne yapılması gerekiyorsa yapağız” dedi.

SDKM`DE TÖREN
Kısa adı MEKSA olan ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürmeye başlayan Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı bünyesinde düzenlenen eğitimin sertifika töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nde yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Ruhi Peker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, İş-Kur İl Müdürü Ahmet Canımova, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Osman Karabayı ve Vakfın Proje Başkanı Serpil Tural katıldı.

“YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK”
Törende kursiyerler adına konuşan Seda Baykal, “Beş ay önce başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu bizim aranan insanlar olacağımızdan söz ederken bizlere pek inandırıcı gelmemişti. Şimdi görüyoruz ki burada sadece ders değil tiyatrosundan insanla konuşma sanatına kadar pek çok şey öğrendik” dedi.
Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise Kocaeli`ndeki tüm işsiz gençlere yönelik yeni eğitim projelerini hayata geçirerek iş sahibi yapacaklarına inandıklarını söyledi.

“ARANAN İNSANLAR OLDUNUZ”
“Sanat altın bilezik” atasözüyle konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, “Çok çalışın ve aranan özellikte elemanlar olun. Bilgisayar kullanmayı mutlaka öğrenin. Çağa göre kendinizi yenileyin. Yabancı dil mutlaka öğrenin” dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasını söyle sürdürdü: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime katkı anlamında ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ben tüm çalışma arkadaşlarıma hedefi gösterdim. Nerede bize ihtiyaç varsa orada olacağız. Türkiye bugün Avrupa Birliği`nin kapısında. Göreceksiniz onların önüne geçeceğiz, onlara örnek olacağız. Sizler de topluma örnek oldunuz, kendinize güvendiniz aranan insan sınıfına girdiniz. Hepinizi kutlarım.”

PLAKET VE SERTİFİKA
Konuşmasının ardından Başkan Karaosmanoğlu, projeye destek veren Özdilek, Teksen, Gebeşler, Sümerler, Metincan Sigorta, Serhatlı, Fabrika Altınyıldız ve Family Çetin Group firmalarına teşekkür plaketlerini takdim etti. Protokol mensupları ise 41 kursiyer arasından ilk 10`a giren öğrenciye sertifikalarını verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!