Müze gemilere hayran kaldılar

Büyükşehir şimdi de Gebzeli öğrencilere İzmit`i tanıttı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kentimizi Tanıyalım Projesi” kapsamında İzmit`ten Gebze Eskihisar Kalesi ve Osman Hamdi Bey Müzesi`ne götürdüğü 5 bin öğrenciden sonra, şimdi de Gebzeli öğrencileri İzmit`e taşıyarak, müze gemileri tanıtıyor.

Büyükşehir şimdi de Gebzeli öğrencilere İzmit´i tanıttı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Kentimizi Tanıyalım Projesi” kapsamında İzmit´ten Gebze Eskihisar Kalesi ve Osman Hamdi Bey Müzesi´ne götürdüğü 5 bin öğrenciden sonra, şimdi de Gebzeli öğrencileri İzmit´e taşıyarak, müze gemileri tanıtıyor.

7 OKULDAN 1.300 ÖĞRENCİ
Kocaeli´nin tarihi ve turistik yerlerini ilköğretim okulu öğrencilerine tanıtmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje, en çok öğrencileri sevindirdi. Yaşadıkları kenti iyi tanıma fırsatı bulamayan ilköğretim okulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi sayesinde tarihi yerleri gezerek, bilgi sahibi oluyor. Deniz otobüsü ile İzmit´ten Gebze´ye götürülen 5 bin öğrenci, Osman Hamdi Bey Müzesi ile Eskihisar Kalesi´ni gezip görme fırsatı bulmuştu. Aynı uygulamayı tersine çeviren Büyükşehir Belediyesi, Gebze Osmangazi, Pelitli, Balçık, Mimar Sinan, Beylik, Bilgin ve Kirazlıyalı ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan bin 300 kişiyi deniz otobüsü ile İzmit´e taşımaya başladı. İlk gün 368 ilköğretim okulu öğrencisini getiren Büyükşehir Belediyesinin bu gezi turları Cuma gününe kadar sürecek.

MÜZE GEMİLERE HAYRAN KALDILAR
Eskihisar İskelesinden Kartepe Deniz Otobüsü ile alınıp Marina´ya getirilen minik öğrenciler, müzeye dönüştürülmüş olan TCG Gayret Fırkateyni ile TCG Hızır Reis Denizatlısı´nı gezdi. Hayatlarında ilk kez gördükleri müze gemilerine hayran kalan ilköğretim okulu öğrencilerine askeri yetkililer bilgi verdi. Yıllarca Türk Donanmasına hizmet verdikten sonra müzeye dönüştürülen savaş gemilerini hayranlıkla izleyen ilköğretim okulu öğrencilerine, ilk gün 25 öğretmen eşlik etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!