Muhtarlara elektronik hat

Büyükşehir Belediyesi, muhtarların sorunlarını elektronik sistemle çözüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kısa adı e-MOS olan Elektronik Muhtarlık Otomasyon Sistemi ile, muhtarlıkları elektronik ortam üzerinden kendi ağına bağlama çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 123 muhtar internet üzerinden Büyükşehir Belediyesinin ağına bağlanırken, şu ana kadar muhtarlardan gelen ileti sayısı 250 bine ulaştı.

BÜROKRASİ ENGELİ KALKTI
Köy ve mahallelerde yaşanan sorunların çözümünü hızlandırmak, bürokrasiyi ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirilen elektronik sistem, hizmetlerin yaygınlaştırılmasında büyük kolaylık sağladı. E-MOS sistemi sayesinde yaşanan sorunlar, bozulan yollar, patlayan borular, toplanmayan çöpler, mahalledeki yoksul listesi, ailelerin ihtiyaç durumu gibi aklınıza gelebilecek bütün sorunlar, elektronik ortamda anında Büyükşehir Belediyesinin ağına atılıyor. Muhtarlıkları kendisinin temsilciliği olarak gören Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar il genelinde 143 muhtarı sistemle ilgili olarak eğitti. Muhtarlıklara bilgisayar veren Büyükşehir Belediyesi, 123 muhtarı da internet üzerinden kendi ağına bağlayarak, sistemi işler hale getirdi.

HERKESE ÖZEL ŞİFRE
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Muhammet Aydın, sisteme bağlanan ve sorun yaşayan muhtarlara özel bir eğitim verdi. Eğitim bilgilerini artırmak ve sistemi daha iyi öğrenmek için düzenlenen eğitime yaklaşık 100 muhtar katıldı. Kurulan sistemde, muhtarların hepsine özel şifreler verildi. Bir muhtarın özel şifresi ile Büyükşehir Belediyesinin ağına bağlanması için kendi bilgisayarını kullanması gerekmiyor. Başka bilgisayarlardan da şifresini kullanarak, Büyükşehir Belediyesine anında sorununu iletebiliyor. Sistem sayesinde bu güne kadar Büyükşehir Belediyesinin ağına iletilen sorun sayısı 250 bine yaklaştı. Sistem, sorunların Büyükşehir Belediyesine iletilmesinde muhtarlara büyük kolaylık ve rahatlık sağlarken, sorunların en hızlı şekilde çözümünü gündeme taşıdı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!