Milliler destek bekliyor

Türkiye, Bulgaristan ile oynuyor, galip gelen dünya şampiyonasına gidecek

Çin´de yapılacak olan 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası´na katılacak son takımı belirleyecek olan maç, bugün Kocaeli Olimpik Buz Sporları Salonu´nda saat 19.00´da Türkiye ile Bulgaristan arasında oynanacak. TRT-3 tarafından canlı olarak yayınlanacak olan maç için, milli takım kurmayları düzenledikleri basın toplantısı ile Kocaeli halkından destek beklediklerini açıkladı.

YENEN ÇİN´E GİDECEK
Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu tarafından, 4-11 Mart tarihleri arasında Çin´in başkenti Pekin´de yapılacak olan 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası´na, ev sahibi Çin, Yeni Zelanda, Güney Afrika, İzlanda ve İspanya katılıyor. Şampiyonaya katılacak olan son takım, bu akşam Türkiye ile Bulgaristan takımları arasında oynanan maçtan galip ayrılacak takım olacak. Millilerimiz şampiyonaya katılmak için sıkı bir şekilde hazırlandıkları maça mutlak galibiyet parolası ile çıkacak.

KOCAELİ´DEN DESTEK İSTEDİLER
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu As Başkanı Metin Türe, Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımlar Baş Antrenörü Tolley Clive, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü ve Organizasyon Komitesi Başkanı Nurettin Arıcan, Organizasyon Komite üyesi Süleyman Durak ile Milli Takım Kaptanı Serkan Kocakara, düzenledikleri basın toplantısı ile Kocaeli halkından destek istedi. Maçtan galip ayrılarak, Çin´e gitmek istediklerini belirten Metin Türe, “Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli halkına teşekkür ediyoruz. Herkesi buz sarayında görmek istiyoruz” dedi.

MAÇ ÜCRETSİZ
Milli takıma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Organizasyon Komitesi Başkanı Nurettin Arıcan, “Karşılaşma öncesinde yaptığımız hazırlıkları tamamladık. Tüm Kocaelileri maça davet ettik. Bugünkü maça geleceklere yaptırdığımız Türk bayraklarını dağıtacağız. Maça gelenlerden ücret alınmayacak. Seyircimizin de desteğiyle bugünkü maçı alacağımıza inanıyorum” sözleri ile herkesi maça davet etti.

GÖSTERİLER YAPILACAK
Baş Antrenör Tolley Clive ve Takım Kaptanı Serkan Kocakara, karşılaşmayı kazanarak Çin´e son bileti alacaklarını belirtti. Bugünkü karşılaşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nun da izlemesi bekleniyor. TRT´nin naklen yayınlayacağı karşılaşma öncesinde Minik hokeyciler ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile ‘Buzda Dans´ yarışmasında Yıldo´nun partnerliğini yapan Alena Kramplova´nın ateş dansı izleyenlere sunulacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!