Milli takımı hokeycilerimiz sırtlıyor

Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası´nda grubunda ikinci olarak bir üst tura yükseldi. Milli takımın bu başarısında ay yıldızlı formayı giyen 8 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtsporlu hokeyci büyük pay sahibiydi.

2. OLDUK ÜST GRUBA ÇIKTIK
İzlanda´nın başkenti Rejkawik´te yapılan şampiyonada Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, aldığı 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ikinci olup bir üst gruba çıktı. Lüksemburg´u 8-2, Ermenistan´ı 8-3 yenen ay yıldızlılar, İrlanda Cumhuriyeti ile 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi İzlanda´ya 3-0 yenilen milliler, İzlanda Milli Takımı´nın ardından grubunda ikinci oldu. Üst grup maçlarının oynanacağı ülke ve tarihler, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

MEHMET ATALAY KABUL EDECEK
Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, İzlanda´da aldığı bu sonuçların ardından World Championship Division II kupasına katılmaya hak kazandı. Bu başarının en önemli mimarları arasında Büyükşehir Kağıtsporlu 8 hokeyci bulunuyor. Özellikle Büyükşehir´in milli takım kaptanı Cengiz Çıplak ve golcü oyuncusu Serkan Yapıcılar attıkları gollerle takıma hayat verirken, Cengiz Akyıldız, Hakan Çetinkaya, Gürkan Çetinkaya, Caner Baykan, Ufuk Güçlü ve Gökhun Öztürk gösterdikleri mücadeleyle milli takıma hayat verdi. Büyükşehir Kağıtspor´un milli takımı temsil eden bu başarılı isimleri önümüzdeki günlerde Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay´ın kabul edeceği belirtildi.