Milli hokeycimizi Allah korudu

Ankara´da oynanan maçta Büyükşehir Kağıtspor oyuncusu Savaş Can´ın köprücük kemiği kırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı`nın genç oyuncusu Savaş Can Burak, geçtiğimiz hafta sonu Ankara`da Şampiyonspor Kulübü ile oynanan maçta önemli bir sakatlık geçirdi. Köprücük kemiği kırılan Savaş Can, halen KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nde tedavi görüyor.

KASTİ MÜDAHALE
Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde ilimizi başarıyla temsil eden Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, hafta sonu Ankara deplasmanında karşılaştığı Şampiyonspor Kulübü`nü 29-3 mağlup etti. Büyükşehir Kağıtspor`un baştan sona üstün bir mücadele sergilediği karşılaşmanın son bölümlerine doğru, Şampiyonspor takımının oyuncuları oyunu iyice sertleştirmeye başladı. Maçın son bölümü olan 3. periyotta, rakibinin arkadan yaptığı müdahale ile saha kenarındaki cam bölgeye sıkışan Büyükşehir oyuncusu Savaş Can Burak, önemli bir sakatlık geçirdi. Kendisine yapılan kasti müdahale sonrasında köprücük kemiği kırılan Savaş Can, müsabakayı izleyen kafile başkanı ve aynı zamanda Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Müdürü olan Selman Çutuk tarafından Ankara Tıp Fakültesi İbni Sina Araştırma Hastanesi`ne götürüldü. 3 ortopedi uzmanı tarafından ilk kontrolü yapılan genç sporcu, kafileyle birlikte İzmit`e döndü.

MÜEZZİNOĞLU MUAYENE ETTİ
Hemen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne götürülen ve burada Prof. Dr. Sefa Müezzinoğlu`na kontrol olan Savaş Can`ın, köprücük kemiğine müdahale edilmesi gerektiği belirtildi. Bu kontrolün ardından Göğüs Cerrahı Bölümü`ne yatırılan Savaş Can, bugün ameliyat oldu. Ameliyatı başarılı geçen Can`ın, önümüzdeki günlerde taburcu olması bekleniyor.

ARICAN VE ÇUTUK`TAN ZİYARET
Öte yandan Büyükşehir Kağıtspor`un 16 yaşındaki oyuncusu Savaş Burak Can`ın hastanede ziyaretçisi eksik olmuyor. Sporcuları Savaş Can`ın sakatlanmasından dolayı büyük bir üzüntü duyan Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan ve Kulüp Müdürü Selman Çutuk hastaneye giderek genç sporcuyu ziyaret etti. İlk olarak hastanede Savaş Can`ın dedesi Süleyman Koç`tan sporcunun sağlığıyla ilgili bilgi alan Nurettin Arıcan, genç sporcunun korkulacak bir şeyi olmadığı haberi ile mutlu oldu. Başarılı hokeycilerini biran önce sahalarda görmek istediklerini belirten Arıcan, Savaş Can`a bir çiçekle “Geçmiş olsun” temennisinde bulundu.

LİTVANYA`YA GİDEBİLİR
Aynı zamanda Buz Hokeyi Milli Takımı`nın da değişmez oyuncularından olan Savaş Can Burak, 30 Ocak`ta Litvanya`da yapılacak Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası`na da davet edilmişti. Ameliyat sonrasında doktorların verdiği karar doğrultusunda çalışmalarına başlayacak olan Savaş Can`ın, riskli herhangi bir durumu görülmezse, Litvanya`da yapılacak şampiyonada milli takım formasını giyebileceği belirtildi. Halen KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nde yatmakta olan Savaş Can Burak, 19 Mayıs Lisesi`nde öğrenim görüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!