Mezbahalar, kurban kesimi için hazır

Sınırlarının genişlemesiyle ildeki tüm mezbahaların sorumluluğunu üzerine alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kurban bayramında vatandaşlara kurban kesim hizmeti verecek.

Merkezi Solaklar yolu üzerinde bulunan et kombinasının yanı sıra Gölcük, Gebze, Körfez, Darıca, Karamürsel, Kandıra, Uzunçiftlik, Bahçecik, Yuvacık ve Hereke`deki mezbahalarda verilecek olan hizmet için çalışmalar tamamlandı. Yetkililer, talebin yoğun olması durumunda mezbahalardaki kesim işlemine bayramın ikinci günü de devam edileceğini açıkladı.

ARİFE GÜNÜNE KADAR

Konuyla ilgili bilgi veren Mezbaha Müdürü Orhan Altıntaş, Büyükşehir Belediyesi mezbahalarında kesim yaptırmak isteyen vatandaşların bulundukları bölgedeki mezbahalara arife gününe kadar müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Altıntaş, vatandaşa verilecek fişlerde numara sırası olacağını ve bu numara sırasına göre kesim işleminin yapılacağını ifade etti.

ÜCRETLER BELLİ OLDU

Kocaeli`ndeki 11 mezbahada verilecek olan kurban kesim hizmetinin ücret tarifesi de belli oldu. Bu kapsamda vatandaşlar büyükbaş hayvanları 60, küçükbaş hayvanları ise 15 YTL`ye kestirebilecek. Kesim ücretlerine, hayvanın derisinin yüzülmesi, sakat kısmının çıkartılarak el değmeden 4 parçaya bölünmesinin de olduğu bildirildi.

KESİCİ ÜCRETLERİ ÖDENECEK

Öte yandan geçen senelerde ücretsiz olan kesim hizmetinin bu yıl ücrete tabii tutulması konusunda da yetkililer  bir açıklama yaptı. Geçen senelerde kesim yapan ve haricen çalıştırılan personel ücretlerinin belediye tarafından ödendiğini hatırlatan yetkililer, “Sınırların genişlemesiyle artık bir tek mezbahada değil, ilin farklı yerlerindeki mezbahalarda hizmet vereceğiz. Bu sene vatandaştan alınan ücretlerle haricen çalıştırdığımız personele paralarını ödeyeceğiz” ifadesini kullandı.

ARİFE GÜNÜNE KADAR