Mezarlıklara bayram bakımı

Büyükşehir ekipleri kabristanları pırıl pırıl yapıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle çalışmalarına hız verdi. Büyükşehir Belediyesi özellikle bayramda kabristana gidecek olan vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için şimdiden kolları sıvadı. Bir taraftan defin işlemlerini sürdüren Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da mezarlıklara yönelik bir dizi temizlik ve bakım-onarım çalışması başlattı.

GENİŞ KAPSAMLI
Mezarlıklar Şube Müdürü Emin Cebe, çalışmalarla ilgili olarak mezarlıklarda çevre düzenlemesinden ağaç budanmasına, paslanmış tellerin değiştirilmesinden kaldırımların boyanmasına kadar geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Cebe ayrıca mezarların üst ve çevresindeki yabani otları da temizlediklerini ifade etti. Bu arada Mezarlıklar Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, defin işlemlerini çevre düzenlemesini tamamladıktan sonra gerçekleştiriyor.