Metin Oktay´a FIFA standardı

Gebze Şehir Stadyumu`nun hemen yanındaki Metin Oktay Stadı`nda bir süredir hummalı bir çalışma var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı ekipler, amatör spor kulüplerinin maç ve antrenmanlarını yaptığı toprak sahayı FIFA standartlarına getirmek için var güçleriyle çalışıyorlar. Eski stadın yeni şekli, ortaya çıkmaya başladı bile.

AMATÖRLERE MÜJDE

Amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunarak büyük bir eksiği gideren Büyükşehir Belediyesi, bunun yanı sıra kulüplerin daha iyi şartlarda spor yapabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlayışla ihalesi geçen yılın sonlarında yapılan Gebze Metin Oktay Stadı`nda büyük mesafe kat etildi. 70 metre genişlik, 105 metre uzunluktaki stadın tamamını sentetik çim yapacak olan ekipler, önce stabilize çalışmalarına başladı. İlk katı serilen mıcırların üzerine 20 cm kalınlığında ikinci bir tabaka serilecek ve üzerinden silindirle geçilip zeminin oturtulması sağlanacak. Daha sonra ise saha 55 milimetrelik sentetik çimle kaplanacak. Çimlerin bakımı için de otomatik sulama sistemi kurulacak.

GECE MAÇLARI DA OYNANACAK

FIFA standartlarına uygun olarak yeniden yapılan sahada gece maçları da oynanacak. Işıklandırma sisteminin büyük bir bölümünü tamamlayan müteahhit firma, eksikleri birkaç gün içinde bitirecek. Bayan hakem soyunma odaları ile stat amirinin bulunacağı bina inşaatı da hızla ilerliyor. Kaba inşaatı tamamlanan bu binanın da bir ay içinde tamamlanması bekleniyor. Tüm bu çalışmaların ardından sahaya 720 koltuk kapasiteli kapalı tribün yapılacak.

MAYISTA HİZMETE AÇILACAK

Gebze`ye giderek çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, saha kontrolörü Ali Osman Özcan`dan bilgiler aldı. Yaklaşık 500 bin YTL`ye mal olan çalışmaların önümüzdeki ay sonuna kadar tamamlanmasının beklendiğini öğrenen Arıcan, “İnşallah mayıs ayında bu stadı hizmete açacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde spor yapan ve yapmak isteyen herkese en üst düzeyde imkanlar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.