Meşe şenliği yapıldı

Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınmayı önlemek için ağaçlandırma çalışması başlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, küresel ışınmaya karşı mücadele başlattı. Mücadele TEMA, Orman bölge Müdürlüğü, Sivil Kültür Araştırma Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki çok sayıda okul katıldı. Çenedağ´da düzenlenen “Meşe Şenliği”nde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, geleceğe sahip çıktıklarını söyledi.

YAKLAŞIK 200 KİŞİ KATILDI
Son yıllarda yaşanan küresel ısınma ile birlikte her geçen gün yok olan ormanları korumak amacıyla “Meşe Şenliği” adı altında bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Çenedağ mevkiinde organizasyon gerçekleştirdi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı organizasyona okullar büyük ilgi gösterdi. Sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı etkinliğe, kent merkezinden otobüs kaldırıldı. Şenliğe, Pirireis İlköğretim, Hızırreis İlköğretim, Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlköğretim, Körfez Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Gölcük Sokakta Çalışan Çocuklar Gençlik merkezi, TEMA´nın Gebze, İzmit ve Gölcük teşkilatları ile Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi katıldı.

GELECEĞE SAHİP ÇIKIYORUZ
Çenedağ mevkiinde düzenlenen şölende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, bu kampanya ile geleceğe sahip çıktıklarını söyledi. Şölene katılanlara teşekkür eden Ustaoğlu, “Her geçen gün ormanlarımız, doğamız yok olup gitmektedir. Isınan dünyamız, yok olan ormanlarımız, dünyamızı giderek tehlikeli sona doğru sürüklemektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak hepimizin ortak malı olan doğaya sahip çıkmak istedik. Bu herkesin ortak görevi olmalı. Yaptığımız çalışma sayesinde bu bölgeyi ağaçlandırıp, koruma altına alacağız” dedi.

TOHUMLAR EKİLDİ
Düzenlenen törenin ardından şölene katılanlar getirilen meşe ağacı tohumlarını ekti. Yaklaşık 200 kişi ellerine aldıkları sopalarla toprağı eşeleyip, meşe ağacı tohumlarını toprağa ekerek, bölgenin ağaçlandırılmasında katkıda bulundu. Bölge dikilen tohumların yeşerdiği zaman zarar görmemesi için koruma altına alınacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!