Medyanın ekonomik özgürlüğü olmalı

Yerel Medya Semineri´nde Başkan Karaosmanoğlu´ndan anlamlı çağrı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından sürdürülen “Yerel Medya Projesi” kapsamında meslek içi eğitim seminerlerinin 36`ıncısı Gebze`nin Darıca Beldesi`nde düzenlendi. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaliteli ve tarafsız hizmet için medyanın ekonomik özgürlüğünü kazanması gerektiğini söyledi.

EV SAHİBİ KOCAELİ
Darıca`da bulunan Basın İlan Kurumu Sosyal Tesisleri`nde yapılan iki günlük seminere Kocaeli Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinc, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Cemiyet Genel Sekreteri Turgay Olcayto ile çeşitli illerden gelen yerel medya mensupları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barbaros Tantan, davetlilere katılım için teşekkür etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç ise yeni çıkarılan yasada değiştirilmesi gereken 11 madde bulunduğunu anlattı.

BAŞKAN`DAN ÇAĞRI
Törene konuşmacı olarak katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dünyanın baş döndürücü hızla geliştiğini söyledi. Medyanın gelişmeleri topluma yansıtmada köprü vazifesi gördüğünü anlatan Başkan Karaosmanoğlu, katılımcı bir anlayıştan yana olduklarını söyledi. Yerel medyanın yöneticiler ile halk arasındaki en büyük iletişim aracı olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Yerel medya sadece insanı bilgilendirmekle kalmıyor, bölgesini dünyaya tanıtma penceresi görevini yerine getiriyor. Yereli evrensele, evrenseli yerele dönüştürmede adeta bir katalizör konumundadır” dedi.

“EKONOMİK ÖZGÜRLÜK ŞART”
Yerel medyanın en önemli sorununun ekonomik sorun olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, özverili, inançlı ve ülkesine hizmet etmenin heyecanı ile ayakta duran yerel medya mensuplarını kutladı. Yerel medya mensuplarının her türlü donanımdan yoksun hizmet vermeye çalıştığını dile getiren Karaosmanoğlu, “Yerel medyanın tarafsız ve toplum yararına hizmet edebilmesi için öncelikli olarak kendi ekonomik özgürlüğüne sahip olmalıdır. Yeni çıkarılan ihale kanunu ile yerel medyanın resmi ilan payları artırılmıştır. Bu önemli bir katkıdır. Biz bu gün 500`e yakın proje ile dünya vizyonuna çıkmış bulunuyoruz. Bu projeleri tanıtırken medya mensuplarını çalışma arkadaşımız gibi görüyoruz” şeklinde konuştu.

VALİ`DEN MEDYAYA ÖVGÜ
Kocaeli Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada medya mensupların koşullar altında görev yaptığını dile getirdi. Özellikle Kocaeli medyasının önemli bir görev yürüttüğünü belirten Vali Ata, son yıllarda yerel medyanın büyük gelişim kaydettiğini ifade etti. Ata, “Medyamız habercilik anlayışını tarafsız ölçüler içinde tutmalıdır. Habercilik objektif olmalıdır. Yorum kutsaldır, fakat insan haysiyeti, toplum yapısı ciddiye alınmalıdır” dedi.

SEMİNER İKİ GÜN SÜRDÜ
Daha sonra Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli basın dünyası konusunda seminere katılan yerel medya mensuplarına bilgilerini aktardı. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Turgay Olcayto ise medyada etik kurallar konusunda konuştu. Basın İlan Kurumu Başkanı Ertan Cillov ise yerel medyadaki ekonomik sorunlardan söz ederken, Basın Yayın Enformasyon Genel müdürlüğü Basın Kartları Şube Müdürü Nazan Er ise basın kartı alma koşullarını dile getirdi. Sağlık Muhabirleri Derneği Başkanı Sibel Genç medyada sağlık konusunu ele alırken, Tümer Argın ise yerel medyanın planlanması ve görsellik konularında konuştu.
Seminerin ikinci gününde konuşmacı olarak Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Esat Yılmaer, Cumhuriyet Gazetesi Haber Müdürü Hakan Kara, Yazar Feyza Hepçilingirler, Fikret İlkiz, yerel medya mensuplarını kendi alanlarında bilgilendirecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!