Maşukiye meydana çeki-düzen

Büyükşehir, belde merkezinden Sapanca Yoluna giriş çıkışları düzenli hale getirecek

İl genelinde ulaşım konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Maşukiye´nin en büyük trafik kaosunu da çözüme kavuşturacak. Büyükşehir, belde merkezinden geçen Sapanca Yoluna giriş çıkışlar ile otopark keşmekeşine düzen getirecek.

YENİDEN DÜZENLENECEK
Özellikle yaz aylarında nüfusu hayli artan, Kartepe´deki Green Park Otelin açılmasından sonra kış aylarında da trafiği yoğunlaşan beldedeki bu sorun, Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut alanın yeniden düzenlenmesiyle ortadan kaldırılacak. Söz konusu çalışmalar için bugün Fen İşleri Daire Başkanlığında ihaleye çıkıldı.

4 AYDA TAMAMLANACAK
Toplam 3 firmanın katıldığı ihalede en düşük teklifi 280 bin 750 YTL ile ADG İnşaat verdi. Eryol İnşaat ise 332 bin 170 YTL ile en yüksek teklifin sahibi firma oldu. Teklif dosyalarının detaylı incelenmesinden sonra ihaleyi kazanan firma açıklanacak. Çalışmalar ise müteahhit firmaya yer tesliminden sonraki 4 ay içinde tamamlanacak.

KAZALAR OLMAYACAK
Yoğun trafik nedeniyle yıl içinde pek çok kazanın da yaşandığı bölgede, ana yola giriş ve çıkışlar yeni baştan düzenlenecek. Araçların gelişi güzel parklarını önlemek için ise otopark yapılacak. Yeniden düzenlenecek yolun uzunluğu yaklaşık 3 kilometre. Çalışmalar kapsamında ise yaklaşık 3 bin ton sıcak asfalt, 2 km bordür ve 2.5 km parke kullanılacak.

FİRMALAR              TEKLİFLERİ
ADG İnşaat           280 bin 750 YTL
Akkaya İnşaat       309 bin 715 YTL
Eryol İnşaat          332 bin 170 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!