Maraton koşamayan gider

Kurumsallaşma Projesi şekillendi, Başkan Karaosmanoğlu, hedeflerini anlatırken mesajını verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin büyük önem verdiği Kurumsallaşma Projesi`nin ikinci ayağı olan “vizyon, misyon ve ilkelerini netleştirme” toplantısı yapıldı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile belediyenin üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaynakları verimli ve ekonomik kullanılmasını isteyerek, “Bize ayak uyduramayan, maraton koşamayan kim olursa olsun gider” dedi.

KOCAELİ`NİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ
İzmit Halk Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, kurumsallaşma çalışmalarının önemine değinerek, “Bu çalışmaları Kocaeli`nin aydınlık geleceğini inşa etmek, geleceği ve değişimi yönetmek için yapıyoruz” dedi. Karaosmanoğlu, tüm karar ve eylemlerini güvenilirlik, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine dayandırdıklarını, bilimsel yöntemlerden ve teknolojinin nimetlerinden azami ölçüde yararlanmaya çalıştıklarını, verimliliğe odaklanmış ve katılımcı bir belediye hedeflediklerini söyledi.

ÖNEMLİ OLAN SİSTEMİ OTURTMAK
Başkan Karaosmanoğlu, “Hizmet yap da ne yaparsan yap, hizmet yap da nasıl yaparsan yap” ve “emredici, ben bilirimci” anlayışların geride kaldığını hatırlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı, kaynak israfının önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek, “Konunun helal süt emme veya vatanperver olmakla bir ilişkisi yok. Önemli olan sistemi oturtmak ve bu sistemi çalıştıracak insana yatırım yapmak” açıklamasını yaptı.

“HERKES ANTRENMANLI OLACAK”
Belediyeciliği cefadan zevk almasını bilmek olarak yorumlayan Karaosmanoğlu, “Yönetici arkadaşlarımıza hedef göstereceğiz. Ancak herkes şunu iyi bilmelidir ki, belediyecilik sıkıntıya, zahmete talip olmaktır. Hatta bu sıkıntıdan zevk alma işidir” diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıkıntılara talip olmak, uyumlu ve tempolu çalışmak bizim için önemli. Zaten bu tempoya ayak uyduramayan arkadaşlarla birlikte çalışmamız mümkün değil. Maraton koşamayan gider. Herkes antrenmanlı olacak. Hizmet sevdası, uykularımıza, rüyalarımıza girmeli.”

KATKI VERMEYE DAVET
Belediye kasasında fazlasıyla para bulunduğunu, ancak bu parayı “bir an önce harcamak” gibi bir çabalarının olmadığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, paranın herkesin parası olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, mevcut kaynakları ileriye dönük ve bilimsel olarak kullanmaya çalıştıklarının ifade ederek, gelirlerin düşünmeden, proje yapılmadan harcanamayacağını dile getirdi. Kurumsallaşma çalışmalarının bu açıdan büyük önem taşıdığını söyleyen Karaosmanoğlu, “Bugün konuşulan pek çok konu, Allah`ın izniyle 3-5 yıl sonra konuşulmayacak, çekilen sıkıntılar ortadan kalkacak. Bu kenti seven herkesi, bu çalışmaya katkı vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

DİĞER KONU VE KONUŞMACILAR
Başkan Karaosmanoğlu`nun ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kurum Felsefesi”, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş “Kurumsal Gelişim Projesi”, aynı bölümden Yrd. Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Stratejik Planlama ve Kurum Felsefesi” konularını anlattı. Toplantı soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!