Malta batıya yaklaşacak

Kalıcı konutlarla Gündoğdu köy yolu köprüyle birbirine bağlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Kalıcı Konutları`nda oturan vatandaşların önemli bir sıkıntısını ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı. Malta Mahallesi ile Gündoğdu Köyü yolunu birbirine bağlayacak olan Büyükşehir, bu sayede bölgede oturan yaklaşık 15 bin kişinin İzmit`in batı bölgelerine ulaşımını kolay hale getirecek.

54 METRELİK DEV KÖPRÜYLE
İhale süreci daha önce tamamlanan ancak yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle çalışmalara bir türlü başlayamayan müteahhit firmaya bağlı ekipler, geçen hafta startı verdi. Dünya Bankası Kalıcı Konutları 32. Ada`yı, biraz alt kısmındaki dere üzerinden Gündoğdu köyünün batısına bağlayacak köprü inşaatı için halen hafriyat çalışması yapan ekipler, bölgeye 15 metre genişliğinde 54 metre uzunluğunda dev bir köprü inşa edecek. 36 beton kazık üzerinde yükselecek köprü, 4 şeritli ve her iki yanında da 1.5 metrelik yaya geçişlerine sahip olacak.

4 AYDA TAMAMLANACAK
Köprü çalışması nedeniyle bölgede kamulaştırma da yapılacak. Dere kenarında bulunan Selvit Seramik Fabrikası`nın bir bölümü, köprü bağlantı yolu üzerinde kaldığı için yıkılacak. Ekipler yeni köprüyü 4 ay içinde tamamlamış olacak.

BEKİRPAŞA`YA GİRMEDEN
Malta köprüsü tamamlandığında, trafikte önemli avantajlar sağlayacak. 3 bin konutun bulunduğu, yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı Malta Mahallesi`nden, İzmit`in batı kısmına daha kısa sürede ulaşabilecek. Araçlar Bekirpaşa merkezine girmeyeceği için, aynı zamanda Eski İstanbul Yolu ve Turan Güneş Caddesi`ndeki trafik yoğunluğunu da azaltacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!