Maliye´ye ait lojmanlar yıkılıyor

SEKA´daki lojmanlara karşılık Bekirpaşa Belediyesi eski hizmet binası verildi

Yaklaşık bir yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne devri gerçekleştirilen SEKA arazisi içindeki Maliye Bakanlığı`na ait lojmanların yıkımına başlandı. “Vazife Evi” olarak kullanılan toplam 32 binanın yıkım çalışmaları, birkaç gün içinde tamamlanacak. Ardından molozların taşınması işlemine başlanacak. Alman mühendislerin barınması için 1934 yılında yaptırılan iki katlı 19 bina ise SEKA Kent Parkı Projesi`ne dahil olduğu için yıkılmayacak.

BEKİRPAŞA TAŞININCA

Bilindiği gibi, Bekirpaşa Belediyesi`nin Santral`daki mevcut hizmet binası, Yenişehir Mahallesi`ndeki yeni hizmet binasının tamamlanması karşılığında Büyükşehir Belediyesi`ne devredilmiş, Büyükşehir de SEKA`daki lojmanlarının yıkılması karşılığında bu binayı Maliye`ye devredeceğini açıklamıştı. Bekirpaşa Belediyesi yeni hizmet binasına taşınınca, söz konusu engel de ortadan kalkmış oldu.