Malazgirt Caddesi´nin asfalt çilesi sona eriyor

Geçen hafta başlayan çalışmalar kış gelmeden tamamlanacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sanayi kuruluşlarına malzeme taşıyan ağır tonajlı kamyonların adeta harabeye dönüştürdüğü Dilovası Malazgirt Caddesi`nde asfaltlama çalışması başlattı. Caddenin bir kısmını asfaltlayan ekipler, kalan yerleri kışa girmeden tamamlamış olacak.

CAMLARINI AÇAMIYORLARDI
Toplam 4.9 kilometre uzunluğundaki Malazgirt Caddesi`nin en büyük sorunu, stabilize olmasıydı. Ağır tonajlı kamyon trafiği nedeniyle sürekli olarak bozulan, bölge sakinlerini kışın çamura boğan cadde, yazın ise tozdan geçilmiyordu. Hatta bu nedenle vatandaşlar oturdukların evlerin camlarını dahi açamıyordu.

2 BİN TON SICAK ASFALT
Vatandaşların şikayetlerini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarıyla caddeye girerek acil müdahale gerektiren noktalara ilk etapta, 2 bin ton sıcak asfalt döktü. 3.5 kilometreyi bulan caddenin geri kalan kısımları ise önümüzdeki günlerde soğuk asfaltla kaplanmaya başlayacak. Çalışmaların kış aylarına girilmeden tamamlanmasıyla bölge sakinlerinin uzun yıllardır devam eden sıkıntısı ortadan kalkmış olacak.