Kurtuluş Günü coşkusu

Resmi törenler yağmur altında yapılırken, akşam dağıtılan geleneksel etli pilav yine büyük ilgi gördü

Kocaeli´nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü, il genelinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama törenleri her zaman olduğu gibi, sabah saatlerinde Vilayet önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı, Vali Erdal Ata, Tümgeneral İlker Akşit ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra valilikte tebrikleri kabul etti.

FETHİYE´DE SABAH KAHVALTISI
İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği´nin Fethiye Caddesinde verdiği geleneksel sabah kahvaltısı programının ardından, İnönü Caddesi Cumhuriyet Parkındaki resmi törenlere geçildi. Tören zamanı aniden bastıran sağnak yağış hem protokol hem vatandaşlar hem de korteji oluşturan gruplara zor anlar yaşattı. Buna rağmen programda herhangi bir aksaklık olmadı.

BU YIL ŞEHİTLİK KORUSUNDA
Akşam saatlerinde ise Kurtuluş Gününün bir başka geleneksel etkinliği olan Şehitleri Anma Törenine geçildi. Bu yıl Bağçeşme Şehitlik yerine Şehitlik Korusunda gerçekleştirilen anma etkinliklerine, Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Coşkun ile çok sayıda davetli katıldı.

ETLİ PİLAVA BÜYÜK İLGİ
Tören Fevziye, Yeni Cuma ve İmaret Camii imam ve müezzinlerinin şehitlerin ruhuna ilahi, mevlit ve Kur´an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından Antikkapı Restaurant´ın usta aşçıları tarafından hazırlanan etli pilav, vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi. Saraybahçe Belediyesi tarafından kısa bir süre önce oluşturulan anfi tiyatroda gerçekleştirilen pilav dağıtımı, bu yıl da büyük ilgi gördü. Ancak polis ve zabıta tarafından gerekli önlemler alınınca, önceki yıllardan alışık olduğumuz izdiham görüntüleri bu yıl oluşmadı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!