Kurtarma Timi 9 kişiyi daha boğulmaktan kurtardı

5 haftadır görev yapan tim bugüne kadar 37 kişiyi Karadeniz`in sularından aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra sahillerindeki boğulma olaylarına karşı kurulan Hayat Kurtarma Timi geçen hafta sonunda 9 kişiyi daha boğulmaktan kurtardı. Yaklaşık 5 hafta önce göreve başlayan tim sezon başından bu yana 37 kişiyi Karadeniz´in sularından aldı.

EN BÜYÜK DESTEK
Kandıra´nın Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız, ve Cebeci sahillerinde 60 kişi ile görev yapan Hayat Kurtarma Timi geçen yıllarda olduğu gibi bu sezonda başarıyla görevini yürütüyor. Kurtarma faaliyetlerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli, Gönüllü İtfaiyeciler, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli, Değirmenderespor Su Altı Topluluğu (Dessat), Yarımca Su Altı Topluluğu (Yassat) ve Yıldızlar Yüzme Kulübü destek veriyor.

GÖZ AÇTIRMADILAR
Hayat Kurtarma Timi geçtiğimiz hafta sonu da karadan gözleme kuleleri, sahilde kum araçları ve denizde de zodiak botlarla görev alanında göz açtırmadı. Vatandaşlar kurtarma timinin titiz çalışması sayesinde güvenli bir şekilde denize girip, huzur içinde tatilini yaptı.

9 HAYAT KURTARILDI
Hayat Kurtarma Timi geçen hafta sonunda yaşları 48 ile 7 arasında değişen 9 kişinin hayatını kurtardı. Kumcağız, Cebeci ve Bağırganlı´da denize giren Sinan Güney (30), Murat Çelik (27), Engin Dengiz(30), Dursun Kılıç (39), Yılmaz Gökgöz(30), İlayda Köse (7), Sevim Yılmaz (48), Sevinç Şener (35), Murat Kurt (35)  adlı vatandaşlar hayat kurtarma timi sayesinde boğulmaktan kurtarıldı. Durumu kritik olan vatandaşlara Sağlık ekibi tarafından ilk yardım müdahalesinde bulunuldu Ayrıca durumu iyi olmayan vatandaşlar Büyükşehir ambulansı ile Kandıra Devlet Hastanesi´ne sevk edildi.
 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!