Kürekle tuzlama tarih olacak

Büyükşehir Belediyesi araç filosunu, 3 adet kar küreme ve tuzlama aracıyla güçlendirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özellikle kış aylarında yer yer sıkıntı çekilen kar temizleme ve tuzlama çalışmalarında kullanılmak üzere 3 adet kar küreme aracı satın aldı. Her biri 66 bin 167 YTL`ye mal olan araçlar, Köye Hizmet Daire Başkanlığı`na getirildi.

HEM TEMİZLEME HEM TUZLAMA
Araçların teslim alınması nedeniyle bugün gerçekleştirilen sade törende, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Soydabaş`a araçlar hakkında detaylı bilgi verildi. Kar küreme araçlarının yolları kardan temizlemekle kalmayıp, tuzlama çalışması da yapacağı, yaz aylarında ise çift kabinli bir kamyonet olarak hizmet vereceği vurgulandı.

7 KİŞİNİN İŞİNİ 1 KİŞİ YAPACAK
Genel Sekreter Yardımcısı Soydabaş ise daha önce 7 personelle yapılan kar küreme ve tuzlama işinin yeni araçlar sayesinde sadece 1 operatörle yapılabileceğini, bu şekilde personel kullanımı konusunda da tasarruf sağlanmış olacağını ifade etti. Soydabaş ayrıca araçlardan ikisinin Köye Hizmet Daire Başkanlığı, birinin ise Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vereceğini bildirdi.

KDV ÖDENMEDİ
Yatırım teşviği sayesinde KDV`siz olarak satın alınan yeni araçlar, Desoto marka, çift kabinli, 4x4 özellikli ve 6 kişi kapasiteli. Sürücü mahallindeki panelle idare edilen ön ve arka kısımdaki aparatlar, gerektiğinde sökülebiliyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!