Kurban kesim fiyatları belirlendi

Büyükbaş hayvan 80, küçükbaş hayvan 20 YTL`ye kesilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle tüm önlemleri alıp, 11 mezbaha ve 8 kesim yerini hizmete açarken, Kurban Hizmetleri Komisyonu da kesim fiyatlarını belirledi. Komisyonun belirlediği rakamlara göre, büyükbaş hayvan 80, küçükbaş hayvan 20 YTL karşılığında kesilecek.

KESİM YERLERİ HAZIR
Kurban Bayramı´nda vatandaşlara hizmet amacıyla bütün önlemleri alan Büyükşeyherir Beleidesi, 11 mezbahasının yanısıra 8 ayrı kesim merkezi oluşturdu. Özellikle halka açık yerlerde kurban kesimlerinin yapılmaması için vatandaşlar uyarılırken, oluşabilecek çirkin görüntülerin önüne geçmek amacıyla alınan önlemler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince takip edilecek. Halka açık yerlerde ve yol kenarlarında kurban kesimi yasak. Öte yandan kurban kesimi sırasında kaçacak olan hayvanları yakalamak için “Boğa Timi” de kuruldu.

FİYATLAR AÇIKLANDI
Alınan önlemlerle birlikte Kurban Kesim Komisyonu toplanarak, kesim fiyatlarını belirledi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mezbahalar Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü´nden oluşan komisyonun belirlediği rakamlara göre profesyonel kasaplar tarafından yapılacak kesimlerde büyükbaşhayvandan 80 YTL ücret alınacak. Küçükbaş hayvanlar ise 20 YTL´ye kesilecek. Kurban Bayramı süresince kesim yapacak olan kasaplar, eğitimden geçirilecek. Kurbanlarını mezbaha veya kesim yerlerinde kestirecek olanlar, 20.12.2006 tarihinden itibaren kayıt yaptırmaya başlaması gerekiyor. Alınacak olan makbuzlarla hayvan kesim sıraları belirlenecek.

ETLERİ HEMEN TÜKETMEYİN
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, kurban kesiminden hemen sonra etlerin tüketilmemesini, en az bir gün bekletilmesinin daha sağlıklı olacağını belirtti. Poyraz, “Özellikle kalp ve tansiyon rahatsızlığı bulunanlar aşırı et tüketiminden kaçınmalı” dedi. Ayrıca kesilen hayvanların atıklarının açıkta bırakılmasının sağlık açısından sakınca yaratacağı ifade edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!