Kültür faaliyetleri arttırılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 9 belediye ortak çalışma kararı aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ilçe ve belde belediyelerle birlikte yapılacak eğitim ve sosyal amaçlı kültürel çalışmaların programını yaptı. Kocaeli genelindeki tüm ilçelerde kültür alanında ortak sosyal reformlar yapmak için, 9 belediye birlikte çalışma kararı alındı.

ORTAKLIK KARARI
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı önderliğinde düzenlenen kültür müdürleri toplantısı, Antikkapı´da yapıldı. Toplantıda Kocaeli´nin gelecekteki kültürel gelişimi ile ilgili ortak kararlar alındı. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Volkan Şenel, Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Nebi Güdük, Ahmet Akgüner, Saraybahçe Belediyesi´nden Fikret Kaya, Bekirpaşa Belediyesi´nden Erkan Erçelik, Şaban Yazıcı, Derince Belediyesi´nden Abdullah Mallı, Esra Kam, Karamürsel Belediyesi´nden Süleyman Yamak, Körfez Belediyesi´nden Selami Taştan, Kandıra Belediyesi´nden Ersin Çelebi, Gölcük Belediyesi´nden İbrahim Özkalaycıoğlu ve Gebze Belediyesi´nden Kemal Tetik katıldı.

KENT KÜLTÜR TAKVİMİ
Toplantıda Kocaeli genelinde ‘Kent Kültür Takviminin´ çıkarılması kararlaştırıldı. Bundan sonra il genelinde yapılacak bütün etkinliklerin yer alacağı bir Kent Kültür Takvimi, Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılacak. Böylelikle Kocaeli genelinde düzenlenen kültürel etkinlikler, programlı bir şekilde tüm kent halkına duyurulacak. Ayrıca 9 belediye yapacakları çalışmaları ortaklaşa yürütecek.

İLÇELERDE ETKİNLİK
Kültür müdürleri her ay bir araya gelerek, koordinasyon sağlanacak. Böylece faaliyetlerin il geneline yayılması kolaylaştırılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sait Karaçorlu “Amacımız ilçe kültür merkezleri ile ortak faaliyetler yürütmek ve iletişim içerisinde olmak. Hep beraber ilimiz için yeni projeler üretmek istiyoruz. Böylelikle sadece merkezde oturan vatandaşımız değil, ilçeler de oturan vatandaşlarımızda kültür faaliyetlerinden kolayca haberdar olup faydalanabilecek” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!