Kullar fidanlığındaki bitki sayısı 10 kat artırılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kullar yolu üzerinde bulunan belediyeye ait fidanlığı düzenlemek ve genişletmek için çalışmalara başladı.

Bölgenin bataklık ve çamur olması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını, özellikle yağmurlu havalarda sorunların arttığını kaydeden yetkililer, yapılan düzenlemenin ardından hem bitkilerin sağlıklı bir ortamda saklanacağını hem de kışa dayanıklı olmayan bitkileri yapılması düşünülen serada kolaylıkla yetiştirebileceklerini vurguladı.

 

2 BİN METREKARELİK SERA

Hafriyatı yapılan alanın üzerini 75 santimetre kalınlığında stabilize malzeme ile kaplayan ekipler, daha sonra alanı komple siyah örtü ile kaplayarak yabancı otların yüzeye çıkması önleyecek.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, eski ve küçük seranın yerine 2 bin metrekarelik modern bir sera yapılacak. Fidanlıktaki bitki sayısı ise 10 kat artırılacak. Bitkiler türlerine göre yerleştirildikten sonra tam otomatik sulama sistemi kurulacak. Ayrıca gübrelemenin bitkilere eşit bir şekilde yapılması sağlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!